Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Harminc lőtt gól a tavalyi bronzérmes otthonában

Harminc lőtt gól a tavalyi bronzérmes otthonában

Öthetes bajnoki szünet után az előző idény bronzérmese, az EHF Európa Liga-meccsekre készülő Motherson Mosonmagyaróvár otthonában játszotta a 2021-es év utolsó bajnokiját a Hungast SZKKA NB I-es csapata.

Az első támadásunkból Gorilszka a kapufát forgácsolta szét, de aztán Csire két gyors góljával kettő-nullra vezettünk a találkozó elején. Remek védekezéssel kezdtük a találkozót, el tudtunk húzni 4-1-re, a hazaiak azonban rövid idő alatt ledolgozták hátrányukat, a 10. percben 5-5 volt az állás. A folytatásban több lövésünk is célt tévesztett, a jóval esélyesebb MKC pedig folyamatosan kezdte átvenni a játék irányítását, a félidő felénél, 8-5-ös hazai vezetésnél Marosán György kérte ki a találkozó első idejét. Hosszú gólcsendünket tört meg Gorilszka, de lerohanásos könnyű gólokkal tovább növelte előnyét a hazai gárda, 12-6. A folytatásban felzárkóztunk négy gólra is, de a játékrész utolsó tíz percében már egyértelműen a Mosonmagyaróvár akarata érvényesült, a szünetben 19-11-es állást mutatott az eredményjelző.

Balog Judit rögtön két védéssel kezdte a második félidőt, a hátrányunkból azonban nem tudtunk faragni. A 37. percben a tízgólos különbséget is átlépte az MKC, 24-14. A folytatásban fiataljaink is lehetőséget kaptak, ráadásul Pődör Blanka és Forgács Viktória is többször betalált az UFM Arénában. Az utolsó negyedóra teljesen kiegyenlített játékot hozott, tartottuk a lépést a nemzetközi porondon szereplő hazaiakkal. A hajrában benéztünk tíz gólon belülre is. Christe egészpályás találata után Kadlicsek állította be a 37-30-as végeredményt. A 2022-es esztendő első mérkőzésén január 12-én az FTC vendégeként lépünk pályára, találkozunk jövőre!

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Hungast Szombathelyi KKA 37-30 (19-11)

K&H Liga, 10. forduló0

SZKKA: Tomasevics – Csire 3, Stosics 1, Gorilszka 3, Pődör R. 4, Horváth P. 3, Cristina 2 Csere: Balog (K), Christe (K) 1, Kadlicsek 5, Virág 1, Szendrei, Prkacin 1, Pődör B. 3, Forgács 3, Szmolek.

címlapfotó: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Facebook