Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Három csapat együttese hozta a kiemelkedő eredményt!

A diákolimpia III. korcsoportjában, a kecskeméti országos döntőben a Zrínyi iskola csapata – benne SZKKA, ETO és Haladás játékosokkal, - az előkelő 2. helyet szerezte meg. A lányokat Vers Ákos edző és Cserős Teréz testnevelés tanár készítette fel.
Három csapat együttese hozta a kiemelkedő eredményt!

Több éve tart klubunk és a Zrínyi iskola közötti együttműködés, amelynek újabb eredményes állomása volt a hétvégi kézilabda diákolimpia. Hab volt az együttműködés tortáján, hogy nemcsak egy, hanem több egyesület kiváló játékosának köszönhető a sikeres szereplés. 

Vers Ákostól, egyesületünk fiatal edzőjétől megtudtuk, hogy 14 gyerekkel utazott a kecskeméti országos döntőbe a Zrínyi iskola csapata.  
A 14 fős együttesből 9 lány (Molnár Nilla, Czenki Lara, Juhász Luca, Marton Jázmin, Iván Jázmin, Kozma Szofi, Krilov Zita, Wutschi Verona és Baranyai Emma) az SZKKA, 3 játékos (Németh Júlia, Gombás Leila és Temesvári Natália) ikervári, illetve az ETO utánpótlás tagja, míg 2 kézilabdázó (Kondákor Jázmin és Török Fanni) a Haladás sportolója. 

- A diákolimpia országos döntőjében, a csoportmeccsek során magabiztosan győztük le a Kiskunhalast, aztán a Tiszavasváritól 1 gólos vereséget szenvedtünk, majd a Szigetszentmiklóst 4 góllal vertük, így első helyen mentünk tovább az elődöntőbe. A legjobb 4 között a Békéscsabát nagyon könnyedén győztük le. A döntőben pedig ismét a Szigetszentmiklós ellen játszottunk. A fináléban sajnos nagyon görcsösen kezdtünk, sok technikai hibát vetettünk, ezért alakult ki a 10-5-ös állás a félidőben az ellenfél javára. Nem tudtuk a megbeszélt dolgokat játszani. A félidőben megbeszéltük mit és hogyan változtassunk. Szerencsésen vissza tudtunk jönni a meccsbe egészen 1 gólra felzárkóztunk, de sajnos egyenlíteni nem tudtunk, ezen a napon megérdemelten győzött a Szigetszentmiklós – foglalta össze érdeklődésünkre a diákolimpia történéseit Vers Ákos, aki szerint az egész tornán masszív, agresszív védekezés jellemezte a szombathelyi csapatot. 

- Támadásban kreatívan és ötletesen játszottunk egészen a döntőig. Sajnos a döntőben teljesen másik arcunkat mutattuk, nem bírtuk el a “terhet”. Úgy gondolom, mi voltunk az esélyesek, sajnálom, hogy nem tudtuk megragadni a lehetőséget. Ennek ellenére, minden elismerésem a lányoké, hiszen igazi kézilabdát játszottunk – tette hozzá kiváló edzőnk. 

Ezzel egyébként a Zrínyi iskola legjobb eredményét érték el a lányok a kézilabda országos döntők történetében, hiszen az eddigi legjobb helyezést, a tavalyi bronzérmes helyet cserélték fel egy pozícióval jobbra.

A Zrjnyi és az SZKKA közötti együttműködés folytatódik és bízunk benne, hogy a közeljövőben még több sikert hoznak az amúgy, SZKKA, ETO és Haladás színekben kézilabdázó tehetségek.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK