Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hasznos meccs a Győri Audi ETO KC otthonában

Huszonöt gólig jutottunk az Audi Arénában, de a sztárcsapat győzelme persze nem volt kérdéses.
Hasznos meccs a Győri Audi ETO KC otthonában

Szerda este az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vendégeként folytattuk szereplésünket az NB I-ben. A Rába-partiak kiváló formában várták a mieink elleni bajnokit, hiszen az NB I-ben és a BL-ben is veretlenül menetelnek Ambros Martín tanítványai. Csapatunk célja nem lehetett más, mint fejlődni és élvezni a játékot a világklasszisok ellen.

Esélyeshez méltóan, három gyors góllal kezdte a meccset az ETO, majd Pődör Rebeka bombázott a hazai kapuba. Nehezen találtuk a győriek kemény védekezésének ellenszerét, 5-1-es állásnál azonnal időt kért vezetőedzőnk, Marosán György. Más tempóban kézilabdázott és könyörtelenül kihasználta a hibáinkat a világsztárokkal teletűzdelt Győr, amely a 10. percben 10-4-re vezetett már. A következő percekben Pődör Rebeka góljaival a különbséget, a találatainkra azonnal válaszolt az ETO, 16-9. A 21. percre alakult ki a 10 gólos differencia, majd a félidő hajrájában fiataljaink is lehetőséget kaptak és belekóstolhattak a világszínvonalú kézilabdába, valamint bemutatkozott új igazolásunk, Jekatyerina Lubjanaja is. A szünetben 13 góllal vezetett az ETO.

A fordulás után sem változott a játék képe. Akartunk, küzdöttünk, próbálkoztunk becsülettel, de a Győri ETO más dimenzióban, helyenként látványosan játszott, főleg támadásban. A folytatásban ennek ellenére is tartottuk a lépést, Csire talált be kétszer, Christe pedig büntetőt hárított, 33-17. A második félidőnek voltak olyan periódusai, szakaszai, amikor helyt álltunk a klasszisok ellen, csináltunk szép dolgokat, de a hazaiak nagyarányú győzelme természetesen nem forgott veszélyben. A Győr végül 44-25-re nyerte meg a meccset, amely jól szolgálta a felkészülésünket a soron következő fontos rangadók előtt és fiatal tehetségeink is fejlődhettek a sztárok ellen.

Fantasztikus Szurkolóink ezúttal is szép számban elkísérték a csapatot, végig buzdították a lányokat, ismét le a kalappal előttük, köszönjük!

Győri Audi ETO KC – Hungast Szombathelyi KKA 44-25 (26-13)

K&H Liga, 5. forduló, Audi Aréna

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Stosics 1, Pődör R. 6, Horilszka 7, Virág 1, Kadlicsek Csere: Christe (K), Prkacin 5, Pődör B., Szendrei 1, Biró, Szmolek, Lubjanaja 1, Forgács 1.

címlapfotó: Győri Audi ETO KC Facebook