Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hatalmas elismerésben részesült az SZKKA edzője

Jenővári István-díjat kapott a Magyar Kézilabda Szövetségtől Debreczeni György.
Hatalmas elismerésben részesült az SZKKA edzője

Hatalmas elismerésben részesült a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia utánpótlás-edzője, Debreczeni György, aki Jenővári István-díjat kapott a Magyar Kézilabda Szövetségtől. A szövetség 2018-ban alapította meg a Jenővári István-díjat, a megtiszteltetésben olyan kimagasló, példaértékű munkát végző nevelőedzők részesülnek, akik munkájukkal megteremtették, hogy tanítványuk eljuthasson a felnőtt válogatott szintre. Debreczeni Györgyöt a szombathelyi születésű, jelenleg FTC-ben kézilabdázó Pásztor Noémi nevelésében nyújtott munkájáért ismerte el a szövetség.

- Hatalmas megtiszteltetés ez a Magyar Kézilabda Szövetségtől – kezdte honlapunk érdeklődésére Debreczeni György. - Pásztor Noémi a 2020-as évben érte el eddigi legnagyobb eredményét, hiszen a magyar válogatottban játszhatott, álladó kerettag lett, mellesleg a jelenlegi klubjában, ami topcsapat. A Fradiban rendszeresen játszik a Bajnokok ligájában és a magyar bajnokságban is. Az a gyerekcsapat, ahol Noémi kezdett, kétszer volt magyar bajnok. Hárman junior világbajnokok lettek, négyen NB I-es játékosok, játszanak még a másod és harmad osztályban is, szóval ideális társaság volt. Nekem, mint nevelő edzőnek csak is az lehet a célom, hogy legyenek olyan tanítványaim, akik elérik, elérhetik ezeket a szinteket, vagy csak maradjanak a sport mellett, legyenek lelkesek és célratörők az élet minden területén. Hiszen a sport mindenre megtanít. Ehhez sok időre, kitartásra, ideális körülményekre, jó vezetőkre van szükség.

Kiváló trénerünk elmondta, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia nélkül nem válthatta volna valóra álmát.

- Gyerekkorom óta a kézilabda mellett vagyok, igazolt kézilabdázó voltam Szombathelyen, Pécsett és Budapesten. Szombathelyen a Spariban és az Egyetemen olyan emberek vettek körül, akik mindig inspiráltak. Bár végül gépészmérnök lettem, a kézilabda a szerelmem maradt. 32 éve döntöttem el, hogy edző akarok lenni. Azóta a pálya szélén vagyok, és keresem a tehetségeket. Húsz éve Rácz Gábor hívott a Sportiskolába, hogy legyen női kézilabda. Attól kezdve kerestük a játékosokat edzőket, gazdasági embereket, hogy segítsenek feléleszteni ezt a sportot Szombathelyen. Sikerült, ma már az NB I-ben szerepel a csapatunk, az álmom valóra vált, kiváló edzőink vannak a klubunkban, akiknek ugyan az a célja mint ami nekem volt mindig, a lehető legtöbb szombathelyi lány szerepelhessen a szombathelyi NB1-es csapatban és a korosztályos válogatottakban. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az az egyesület, ami végül megteremtette az álmomat. Utánpótlás edzőnek jó lenni, végig járni a gyerekekkel egy utat, amikor kibontakoznak, ez csodálatos. Vannak céljaim a kézilabdában. Szeretnék még gyerekekkel dolgozni, elindítani őket, versenyekre járni, találkozni a barátainkkal, akik mind ugyanazt akarják, sportolókat nevelni. Azt gondolom ezzel a díjjal mindent megkaptam, amire vágytam. Köszönöm a családomnak, Köszönöm Szombathely!