Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az SZKKA 7 reménysége is bekerült az MKSZ Tehetséggondozó Programjába

Fiatal tehetségeink jól teljesítettek a válogató eseményen, így bekerültek a szűkített keretbe.
Az SZKKA 7 reménysége is bekerült az MKSZ Tehetséggondozó Programjába

A Magyar Kézilabda Szövetség az ősszel egy új szakmai programot indított, melynek célja az ifjú tehetségek gondozása egy komplex rendszer keretei között. Az MKSZ Tehetséggondozó Programja egy olyan lehetőséget biztosít a sportszervezetek számára, amely a sportágban lévő tudásanyag és társadalmi kapcsolatok felhasználása révén segíti az ifjú sportolókat karrierjükben és személyiségfejlődésükben egyaránt.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a válogató események után egyesületünkből l összesen 7 tehetséget választottak ki a szakemberek. Fiataljaink az iskolai szünidőkben vehetnek részt többnapos összetartásokon, ahol kis csoportos és egyéni sport és személyiségfejlesztő, valamint a sportolói léthez kapcsolódó képzéseken vehetnek részt. U14-es csapatunkból Czenki Petrát, Borhy Sárát, Lékai Odettet és Bozsodi Esztert válogatták be, a lányok Skoda Bence és Vers Ákos kezei alatt dolgoznak.

- Büszke vagyok, hogy ilyen sok játékosunk bekerült a tehetség programba. Ez is bizonyítja, hogy utánpótlásképzésünk magasan jegyzett. A lányok jó úton járnak, megvan a kellő szorgalmuk és elhivatottságuk a kézilabda iránt. Úgy gondolom, hogy hasznosítani tudják majd az összetartásokon szerzett tapasztalatokat – mondta Vers Ákos, serdülő csapatunk edzője.

- Nagyon örülök, hogy bekerültem a tehetséggondozó programba. Nagyon régóta vártam és készültem erre a pillanatra. Igyekszem mindig a maximumot kihozni magamból és ez a program abban is megerősített, hogy érdemes küzdeni. A kézilabda számomra nem csak egy sport, az életem szerves részéve vált. Úgy érzem, elérkeztem egy mérföldkőhöz, de nem fogom ennyivel beérni, edzek tovább, ahogy nyolc éve minden egyes nap. Nem gondolom, hogy emiatt több lettem a társaimnál, hiszen velük vagyok egy csapat, csak együtt tudunk sikeresek lenni. Nagyon boldoggá tesz, hogy a csapatunkból többen is bejutottak a programba és izgatottan várom, hogy együtt belevágjunk ebbe a „kalandba” – nyilatkozta a 2007-es születésű Borhy Sára.

A fotón balról jobbra: Borhy Sára, Czenki Petra, Lékai Odett, Bozsodi Eszter

U13-as csapatunk tagjai közül hárman: Derdák Sára (kapus), Németh Diána (irányító) és Halász Tímea (balszélső) kerültek be az MKSZ tehetséggondozó programjába. A lányok edzője jelenleg Huszár Benjamin, de évekig korábbi trénerünk, Debreczeni György kezei alatt dolgoztak.

- Hatalmas eredmény az egész egyesületünknek, hiszen az ilyen programokon való részvételünk bizonyítják, hogy jó utánpótlás programunk van, ahol figyelünk a tehetségekre, és jól menedzseljük Őket. A lányok részt vettek az általános iskolai programunkban, majd fokozatosan kerültek be a korosztályos csapatainkba. Egy utánpótlás edzőnek a legizgalmasabb és legszebb feladata, hogy megtalálja a gyerekek helyét a pályán, a csapatban, hogy aztán kibontakozhassanak a kézilabdában. Mitől tudnak többet ezek a lányok, hogy felfigyeltek rájuk? Mindenekelőtt nagyon szeretnek kézilabdázni és azért hajlandók áldozatot is hozni. Ne feledjük, hogy a tanulás mellet minden nap edzésre járnak, a hétvégén pedig két korosztályban versenyeznek. Nagyon jó fizikai adottságaik vannak, ügyesek, nagyszerű atléták! Nagyon jó szülői háttér van mögöttük, amit ezúton is köszönök nekik. Ez a program a serdülő válogatott előszobája. Éves tervnek megfelelően rendszeresen lesznek összetartások, ahol szövetségi edzők dolgoznak majd a lányokkal, még nagyobb és kiemelt figyelmet kapnak, hogy megfelelően tudjanak fejlődni. Gratulálok a lányoknak, az egyesületünknek! Büszke vagyok, hogy az edzőjük lehettem – nyilatkozta honlapunk megkeresésére az SZKKA korábbi utánpótlás-edzője, Debreczeni György.

A fotón balról jobbra: Halász Tímea, Derdák Sára, Németh Dia