Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hihetetlen izgalmak után egygólos vereség Székesfehérváron

Nagyon kevésen múlott, hogy pontot raboljunk az Alba vendégeként.
Hihetetlen izgalmak után egygólos vereség Székesfehérváron

Új igazolásunk bejelentése után péntek este idegenbeli rangadón lépett pályára NB I-es csapatunk az Alba Fehérvár KC otthonában. Remek szellemben kezdtük az összecsapást, az első percekben folyamatosan nálunk volt az előny. Többször vezettünk két góllal is, ám a félidő felére a hazaiak 6-8-ról egyenlítettek, rögtön időt is kért Marosán György, hogy megtörje az Alba lendületét (8-8).  A rövid szünet után fordítani is tudtak a fehérváriak, de mindig volt válaszunk, nagyon szorosan alakult a találkozó. Felváltva estek a gólok a folytatásban is, de az első játékrész utolsó találatát Csire Fanni lőtte, így a szünetben mi vezettünk 16-15-re.

Két gyors góllal kezdtük a második félidőt, így először a mérkőzésen három találattal vezettünk, 15-18. Nem estek kétségbe a hazaiak, gyorsan felzárkóztak egy gólra, aztán Horilszka egy perccel alatt kétszer is betalált és visszaállította a háromgólos különbséget, 18-21. A legrosszabbkor kerültünk kétszer is emberhátrányba, 15 perccel a vége előtt egalizált az Alba, 21-21-nél érkezett is a szombathelyi időkérés. Óriási izgalmak maradtak a végjátékra, kevesebb mint kilenc perc volt már csak vissza, amikor 23-23 volt az állás. Úgy tűnt, hogy jobban bírja a hajrát az Alba, a Fehérvár elhúzott hárommal, de nem adtuk fel és egy utolsó nagy rohammal feljöttünk 28-27-re, egyetlen perccel a végső dudaszó előtt időt kértek a hazaiak. A következő támadást nem tudtuk kivédekezni, így Csire utolsó gólja után egygólos vereség lett a vége, 29-28. A betegségek, kihagyások után lévő gárdánk mindent megtett, de végül nem sikerült a pontszerzés.

Jövő héten két mérkőzésen is javíthat NB I-es csapatunk, kedden a Magyar Kupában a DKKA, hétvégén a bajnokságban Budaörsön lépünk pályára.

Alba Fehérvár KC – Hungast Szombathelyi KKA 29-28 (15-16)

K&H Liga, 7. forduló, KÖFÉM Sportcsarnok, Jv: Andorka, Hucker

SZKKA: Tomasevics – Csire 6, Prkacin 2, Horilszka 7, Pődör R. 4, Stosics 3, Kadlicsek Csere: Balog (K), Horváth P. 3, Virág 3, Szendrei, Gheorghe, Lubjanaja, Forgács, Pődör B., Szmolek.