Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Horváth Anna nagyon boldog, amiért két góllal debütált az NB I-ben

Sajátnevelésű szélsőnk a bemutatkozása minden pillanatára emlékszik és a folytatásban is szeretne minél több játékpercet kiharcolni az élvonalban.
Horváth Anna nagyon boldog, amiért két góllal debütált az NB I-ben

Bár NB I-es csapatunk alulmaradt a DKKA-val szemben, egy valaki számára örökké emlékezetes marad a vasárnapi hazai mérkőzés: sajátnevelésű fiatal jobbszélsőnk, Horváth Anna először kapott lehetőséget, hogy az NB I-ben is bizonyítson. Kijelenthetjük, hogy remekül sikerült az NB I-es bemutatkozása, hiszen a második félidőben rövid idő alatt kétszer is betalált a DKKA kapujába. Horváth Anna honlapunk megkeresésére mesélt első NB I-es élményeiről.

- Csakis pozitív élményekkel gazdagodtam. Jó volt ennyi néző és ilyen szurkolás mellett játszani. Nagyon élveztem a játékot és hálás vagyok a csapattársaimnak, amiért végig biztattak és segítettek. Nagyon boldog voltam, amikor a héten megtudtam, hogy lehetőséget kapok az NB I-ben. Az elején persze eléggé izgultam, de minél közelebb volt a meccs napja, annál jobban vártam és égett bennem a bizonyítási vágy – kezdte Horváth Anna, aki az Ifjúsági és NB I/B-s bajnokságban mutatott remek formája után nem véletlenül kapott lehetőséget az élvonalban.

- Biztosan a mostani stabil játékomnak és az edzésmunkámnak is köszönhető ez a lehetőség. Két hete már a felnőttekkel edzünk és a tréningeken is mindig azért dolgozom, hogy bekerülhessek a következő meccsen az NB I-es keretbe. 

A 2003-as születésű tehetségünk elárulta, hogy nagyon izgult a vasárnapi mérkőzés előtt, de úgy érzi, a teljesítményével sikerült meghálálnia a szakmai stábtól kapott bizalmat.

- Általában minden meccs előtt izgulok, ez most sem volt másképp, de szerencsére csak addig tartott, amíg meg nem hallottam a nevemet a kispadon. Egyszerű instrukciókat kaptam a vezetőedzőtől: fussak sokat,  ne izguljam túl a befejezéseket és koncentráljak védekezésben. Ez a debütálás egy maradandó élmény számomra. Szerintem a gólok és a teljesítményem által sikerült meghálálnom a bizalmat, ezért nagyon boldog vagyok. A pályán töltött idő minden pillanatára pontosan emlékszem, így a találataimra is. Nagyszerű érzés volt két gólt is lőni, amit csak a mérkőzés lefújása után fogtam fel teljesen.

Jobbszélsőnket természetesen a folytatásról, céljairól is kérdeztük.

- Továbbra is sokat fogok dolgozni, hogy még többet tudjak fejlődni ebben az évben. Ifiben folytatni szeretném a mostani jó formámat és bejutni a lányokkal az országos döntőbe. NB I-ben pedig egyre több játékpercet szeretnék kiharcolni, a góljaimat gyarapítani és segíteni a csapatot a bennmaradásban – zárta szavait Horváth Anna.

Az egyik gól előtti pillanat