Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Horváth Attila alpolgármester: Szombathely is támogatja a pekingi klub és az SZKKA együttműködését!

A tegnapi alpolgármesteri eskütétel után azonnal munkába lendült dr. Horváth Attila alpolgármester. A sportügyekért (is) felelős politikus péntek délután - Pődör Zoltán klubelnökünk jelenlétében - Sarah Tian pekingi klubtulajdonossal cserélt eszmét a magyar-kínai kézilabda utánpótlás-nevelés jövőjéről.
Horváth Attila alpolgármester: Szombathely is támogatja a pekingi klub és az SZKKA együttműködését!

Az egyik szombathelyi étteremben megrendezett találkozón miután az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy pekingi sportvezető tanulmányozza a szombathelyi mintát, Horváth Attila nyomatékosította, hogy nyitni kell a városnak.

- Az újonnan munkába állt városvezetés igyekszik a következő időszakban hatékonyan támogatni a helyi sportéletet, az utánpótlás-nevelést, az SZKKA közösségét, illetve a nemzetközi kapcsolatokat. Szombathely törekszik arra, hogy lakhatást biztosítson a jövőben a városban tanuló, sportoló külföldi, jelen esetben kínai diákoknak, sportolóknak. Ez utóbbit sikerült 2 nap alatt elintéznem - tette hozzá dr. Horváth Attila. 

Sarah Tian külön megköszönte, hogy ennyire nyitott a város az együttműködésre, a sportkapcsolatok kiterjesztésére.

- Úgy érzem, hogy az együttműködést, a közös munkát, képzést, utánpótlás-nevelést illetően nagy potenciál van mindkét fél részéről, a szombathelyi fél nagyfokú rugalmassága pedig külön öröm számomra. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy kibontakozó együttműködésünkön dolgozhatok és, hogy az egy héten át tanulmányozott szombathelyi képzési rendszer minden pozitivumát Pekingben, Kínában is hasznosíthatom - fogalmazott Sarah Tian. 

Dr. Horváth Attila alpolgármester, Sarah Tian és Pődör Zoltán klubelnökök találkozója kötetlen beszélgetéssel zárult. 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK