Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13-as és U11-es csapatunk is második lett a Horváth Nikolett Emléktornán

Egy győzelem és egy vereség mindkét korosztály mérlege.
U13-as és U11-es csapatunk is második lett a Horváth Nikolett Emléktornán

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U13-as csapata csütörtökön a Horváth Nikolett Emléktornára utazott, Debreczeni György együttese több mint öt hónap után vett részt hivatalos versenyen. A hagyományosan megrendezett dunaújvárosi torna a pandémia miatt 1+1 napos lett. Mi az első napon megrendezett versenyen a hazai Dunaújváros KKA és a Hódmezővásárhely csapataival játszottunk.

- Augusztus 3-tól edzett a csapatunk, kemény alapozó jellegű edzéseken vagyunk túl, sőt ezen a héten edzőtáboroztunk is, így nem voltunk frissek a mai játéknapon. Ez látszott a csapatomon, és hiányzók is voltak. Az első meccsen szépen próbáltuk összerakni a védekezést és a támadást is. Voltak zökkenők, de megoldottuk a feladatot. Az idei versenyszezonban más védekezési módszer szerint kell játszani mint az ezelőtti időszakban, és ez még nagyon nehezen megy nekünk. A hatos fal elleni támadás főleg. Ez lesz az idei év nagy feladata, hogy megtanuljuk az ilyen védekezés elleni támadójátékot. A második meccsen nem sikerült szinte semmi. Mentünk hajtottunk, de nem volt elég átütőerő bennünk, ezért vesztettünk. Nagyon élvezem, ahogy az eddigi időszakban készültek a lányok, ha ezt a hozzáállást tudjuk tovább vinni a hétköznapi munkában is, akkor előbb utóbb sikeres csapatunk lesz - értékelte a tornát az U13-es csapat edzője, Debreczeni György

 Dunaújvárosi KKA U13- Szombathelyi KKA U13 14-18

Szombathelyi KKA U13 - HLKC U13 9-18

Horváth Nikolett Emléktorna végeredménye:

1. HLKC 2 2 0 0 32 17 15 4

2. SZKKA 2 1 0 1 27 32 -5 2

3. DKKA 2 0 0 2 22 32 -10 0

Az SZKKA U13-as csapata mellett az U11-es együttes is elutazott a Horváth Nikolett Emléktornára. Albert Krisztián tanítványai először kikaptak az Érd korosztályos csapatától, majd a vereségből felállva legyőzték a házigazda dunaújvárosiakat, így ők a második helyen végeztek. 

Érdi Sport KFT - SZKKA U11 26-11

SZKKA U11 - DKKA U11 8-6

- Korai indulással hosszú út várt ránk a lányokkal, de nagyon izgatottan várták ők is, hogy újra pályára léphessenek élesben. Az első mérkőzésen nagy lendülettel kezdtünk, szoros félidőt játszottunk, de sajnos a második játékrészre elfáradtunk, és fizikálisan erősebb ellenfelünk aratott győzelmet, így a hosszú távú állóképességünkön még fejleszteni kell. A második mérkőzésen nagyon motiváltan kezdtek a lányok. Győzni szerettek volna, és ez látszott is a játékukon. A védekezés rendkívül jól sikerült, támadás kicsit még akadozott. Összességében rendkívül büszke vagyok a lányokra. A tábori fáradalmak és a hosszú út ellenére is amit kértem, száz százalékkal megtették a pályán. Képesek voltunk a második mérkőzésre feljavulni védekezésben, és rendkívül jól esett, hogy küzdöttünk egymásért. A szervezőknek köszönjük a minőségi lebonyolítást és rugalmasságot, és persze az ajándékot is, aminek nagyon örültek a lányok! Nagyon jól éreztük magunkat, gratulálok a résztvevő csapatoknak is a tornán nyújtott teljesítményükért, köszönjük a meghívást - értékelte a napot Albert Krisztián, az U11-es csapatunk edőzője.