Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hősies küzdelem, ezüstérem a Diákolimpia Országos Döntőn

Óriási bravúr!!! A Nagy Lajos Gimnáziumban tanuló SZKKA-s lányok hatalmas sikert elérve a nagyon erős mezőnyben az ország második legjobb csapataként végeztek a diákolimpián.
Hősies küzdelem, ezüstérem a Diákolimpia Országos Döntőn

Mint ismert, decemberben történelmi tettet végrehajtva jutott ki a középiskolai Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőjére a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, melynek csapatát a klub és az iskola évek óta tartó együttműködésének köszönhetően szinte csak igazolt SZKKA játékosok alkotják.

Az Országos Döntőt nyolc középiskola részvételével ezen a hétvégén rendezték Balatonfüreden. Az NLG-t képviselő SZKKA-s lányok folytatták a remeklést és a nagyon erős mezőny ellenére a csoportjukból másodikként bravúrosan bejutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben a másik kvartett első helyezettje, a balatonboglári SSZC Mathiász Technikum és Gimnázium volt az ellenfelük és a 21-15-ös, újabb bravúrgyőzelemmel bejutottak az Országos Döntő fináléjába.

A döntőben az a fonyódi Mátyás Király Gimnázium volt az ellenfél, melytől a csoportmeccsek során 12 góllal kikaptunk és melynek mindkét sorát NEKA-játékosok alkotják. A lányok a visszavágás reményében nagyon felszívták magukat a fináléra és a rendkívül szoros, izgalmas mérkőzésen a végsőkig hősiesen küzdöttek. A finálé csak az utolsó percekben dőlt el a fonyódiak javára, de az ezüstérem is nagyon szépen csillog és a lányok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen hatalmas eredményt értek el azzal, hogy a nagyon erős mezőnyben, újoncként az ország második legjobb csapataként végeztek a Diákolimpián. Gratulálunk, bravó csajok!

Kézilabda Országos Diákolimpia Döntő, Balatonfüred:

Elődöntő: SSZC Mathiász – Nagy Lajos Gimnázium 15-21

Döntő: Nagy Lajos Gimnázium – Mátyás Király Gimnázium 24-25