Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Húsvéti szokások kézis-módra

Felnőtt csapatunk játékosait arról kérdeztük, tartják-e a népszokásokat, a hagyományokat, illetve várják-e a locsolókat.
Húsvéti szokások kézis-módra

Mayer Maja: rokonok látogatásával és a párommal töltöm az ünnepeket! A locsolkodásba pedig nem szoktam igazán részt venni! Az ünnepi menü nálunk is a kalács, a sonka és a tojás! A locsolkodásban pedig azért nem szívesen veszek részt, mert amikor gyerek voltam, édesapámnak a szokása az volt, hogy korán reggel, mikor én még aludtam bejött a szobába és egy pohár vízzel keltett. Amióta elköltöztem otthonról, hála az égnek ebből kimaradok!

Szendrei Barbara: néhány apró szokást a húsvéttal kapcsolatban megtartunk. Tojásokat festünk és barka is van az asztalon. Emellett a család férfi tagjai is meglocsolnak, egyébként a családdal, a barátokkal töltöm az ünnepet! A menüben finomabbnál finomabb ételek szerepelnek a családi ebédnél, de a sonka és a kalács elmaradhatatlan! Ezúton is szeretnék Kellemes Húsvétot Kívánni Kedves Szurkolóinknak és az egész csapatnak! 

Virág Noémi: Nagypénteken természetesen nem eszünk húst, akkor mindig halat eszünk valamilyen formában. Idén harcsapaprikás lesz túrós csuszával a menü. Pénteken még tojást festettünk, szombaton pedig a feltámadási körmenet után pedig jöhet a sonka, tojás, torma és a mama házi kalácsa. A kölnivel való locsolást szeretem, viszont a szódás szifonnal való formáját már kevésbé. Fontos, hogy kaptunk 4 nap pihenőt, kicsit feltöltődünk a bajnokság hátralevő részére, hiszen nagyon fontos 6 mérkőzés vár még ránk.

Pődör Rebeka: nálunk az egész család rajtam kívül Franciaországban lesz, ezért itthon a nagyszüleimmel és a család többi részével fogjuk a Húsvétot megünnepelni. Különös szokás nincsen, vasárnap a nagyszüleimmel ebédelünk, a hétfő reggelt pedig a keresztanyukámékkal töltöm. A menü pedig a szokásos, sonka, tojás, torma és persze a kalács. A locsolkodást személy szerint nem szeretem, mert utálom, ha sokféle parfüm keveredik rajtam és sajnos általában nap végére így szokott lenni.