Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Húsz lett közte!

Negyed óráig tudta megnehezíteni a szombathelyi együttes dolgát a Pázmánd, utána Mayerék parádés játékkal kiütötték ellenfelüket.
Húsz lett közte!

A meccs kezdődobását Lepsényi Judit, akadémiánk U9-es játékosa végezte el, aki a dunaújvárosi Üstökös Kupán gólkirálynő címet nyert korosztályában.
Az elmúlt hetekhez képest jobban, koncentráltabban kezdett a hazai alakulat, amely Schneider vezérletével két-három gólos előnyre tett szert (13. perc, 7-4). A vendégek időkérése nem használt, a mieink folyamatosan növelték a tempót, és így nőtt a differencia is (25. perc, 15-9). A hajrában ismét csak Takácsék villogtak, így a szünetre már eldőlt a két pont sorsa (18-9).
A szünetben egyesületünk U8-as és U9-es csapatai vehetettek át érmet, akik első nagy tornájukon vehettek részt egy hónapja Dunaújvárosban.
A fordulást követően ott folytatódott a játék, ahol az első félidőben abbamaradt. A vendégek szinte helyzetekig sem jutottak, Mayerék viszont rendre góllal fejezték be akcióikat (38. perc, 23-10). A 43. minutumban a két játékvezető vált főszereplővé, amikor is Smid találata után felmutatták a mieink átlövőjének a harmadik kétperces büntetését – ezzel piros lapot kapott játékosunk…
A hajrában a fiatalok kaptak szerepet, Bozzai Zsófia az 51. percben 29-13-ra módosította az eredményt. A kapuban Jurik Petra mutatott be jó néhány szép védést, elől pedig Szendrei Barbara percei következtek.
A szombathelyi együttes a végét is megtolta, így húszgólos különbséggel győzte le ellenfelét. A mieinknek kijárt a vastaps, valamennyien hozzá tudtak tenni a sikerhez.

Szép volt lányok, hajrá SZKKA!  

 

Swietelsky-Szombathelyi KKA – Gárdony Pázmánd NKK 35–15 (18–9)
Swietelsky-SZKKA:  Schneck Réka, Csire Fanni 2, Smid Eszter 3, Pődör Rebeka 1, Schneider Éva 8/3, Takács Krisztina 2, Takács Bianka 6 cserék: Pálinkás Viktória, Jurik Petra (kapusok), Ivanics Dóra 1, Cser Dóra, Szendrei Barbara 3, Horváth Petra 3, Mayer Maja 5, Virág Noémi, Bozzai Zsófia 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.