Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Idegenbeli győzelemmel kezdett az NB I/B-ben az SZKKA ifi csapata

Idegenbeli győzelemmel kezdett az NB I/B-ben az SZKKA ifi csapata

Az Ifjúsági I. osztály után vasárnap a felnőtt NB I/B-ben is megkezdte szereplését a Szombathelyi KKA ifjúsági csapata, az első fordulóban a Győri Audi ETO KC szintén U19-es együtteséhez látogattunk. A szerdai fájó vereség után természetesen égett a lányokban a bizonyítási vágy, és ez az első perctől kezdve látszott is a pályán. Jól működött a védekezésünk és támadójátékban is mindig valaki elő tudott lépni. Kulcsfontosságú momentuma volt a mérkőzésnek, amikor Gabnai Alexandra egy szerencsétlen mozdulat után piros lapot kapott, így elveszítettük a védelmünk alapemberét, a helyére érkező fiataljaink azonban nagyszerűen pótolták. A szoros találkozón szinte végig vezettünk és a piros lap után is volt annyi tartás a csapatban, hogy megtartsuk az előnyt. Pődör Zoltán tanítványai így egygólos idegenbeli győzelemmel kezdték a felnőtt NB I/B-s bajnokságot. 

- A mai napon megmutattuk, hogy milyen csapat vagyunk és azt is, ha nehéz helyzetbe kerülünk egy mérkőzés közben, akkor is tudunk változtatni a stratégián. Ez nagyon nagy érték egy csapaton belül - értékelt Pődör Zoltán vezetőedző. 

Győri Audi ETO KC U19 – Szombathelyi KKA U19 26-27 (14-16)

NB I/B, Nyugati-csoport, 1. forduló

SZKKA: Farkas H., Lőrincz (kapusok), Győri 2, Wutschi, Pődör B. 15, Szabó N. 1, Lakatos, Pham Lien, Tóth B. 1, Mersich, Gabnai 3, Zsákovics 5.

Pődör Blanka 15 gólig jutott az ETO ellen