Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Idegtépő csata végén az Orosháza örülhetett

Végletekig kiélezett mérkőzésen az utolsó percben szerzett góllal nyertek a hazaiak.
Idegtépő csata végén az Orosháza örülhetett

Nehéz mérkőzésre és kemény csatára számított csapatunk szombaton este az OXXO Energy Orosházi NKC otthonában, hiszen vendéglátónk az élcsapatok közül a Vasas és a Kozármislenytől is pontot tudott rabolni, ráadásul Kulcsár Dorka és Balog Judit személyében hiányzóink is akadtak. A találkozót ugyan a békés megyeiek kezdték jobban, de negyedóra elteltével már mi vezettünk, sőt, három gólra növeltük előnyünket, 8-11. Bő tíz percig tartottuk is a különbséget, azonban a játékrész hajrájában felzárkózott egy találatra az Orosháza, 16-17.

A második félidő elején négy perc után fordított is a hazai gárda, de villámgyorsan reagáltunk és innentől kezdve egy idegőrlő küzdelem vette kezdetét egészen az összecsapás végéig. Felváltva estek a gólok, a vezető találatainkra rögtön érkezett mindig az egyenlítő gól. Az utolsó tíz perchez közeledve nem csak egalizált, újra fordított is az Orosháza, az 52. percben ráadásul kettővel mentek a hazaiak, 29-27. Persze egy pillanatra sem adtuk fel, öt perccel a vége előtt újra döntetlent mutatott az eredményjelző és egy végletekig kiélezett végjáték vette kezdetét, 30-30. A rettenetesen izgalmas, idegtépő hajrá a hazaiaknak kedvezett, az utolsó percben szerzett góljukra már nem volt válaszunk, így elszenvedtük második vereségünket a szezonban.

OXXO Energy Orosházi NKC – Szombathelyi 32-31 (16-17)

NB I/B 8. forduló, Eötvös Sportcsarnok Orosháza

SZKKA: Christe, Fritz (kapusok), Kiskartali 2, Szendrei 4, Pődör R. 11, Szmolek 2, Tanaskovics, Varga N. 4, Horváth A. 4, Győri 2, Biró 1, Ihász 1, Balogh P., Papp K., Temesvári.