Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Idén is az SZKKA tehetsége lett Magyarország legjobbja

U13-as csapatunk játékosa, Halász Tímea a tavalyi sikere után ezúttal is megnyerte a Diákolimpia Gametime versenyét.
Idén is az SZKKA tehetsége lett Magyarország legjobbja

Egészen elképesztő eredményt ért el az SZKKA U13-as csapatának játékosa, Halász Tímea, aki a tavalyi aranyérme után idén is megnyerte a Diákolimpia Gametime országos tehetségkutató versenyét. Egyesületünk sportolója közel 4500 induló közül végzett az összetett első helyen a 120 kihívásból álló sorozatban. Gratulálunk a fantasztikus sikerhez!

- Mivel az elmúlt egy évben sok kézilabda-meccsünk elmaradt, ezért különösen vártam, hogy idén is elinduljon a Diákolimpia Gametime. A tavalyi győzelem után idén két fő célom volt: nyerni szerettem volna kézilabdában és összetettben is – kezdte érdeklődésünkre Halász Tímea, aki tíz sportágban, a zord időjárási körülményeket is legyőzve teljesítette kiválóan a kihívásokat.

- Idén nyolc plusz kettő sportágban kellett megmutatni, hogy ki mire képes. Összesen 120 kihívást kaptunk három hónap alatt, amelyeket a kiadott utasítások alapján kellett végrehajtani, videózni és feltölteni a weboldalra, aztán várni, hogy elfogadják-e vagy sem. Sorrendben mindig a kézilabda-kihívásokat csináltam meg először, kézilabdázóként ez nem is volt kérdés. A feladatok tornateremre voltak kitalálva, de én otthon az udvaron és külső helyszíneken végeztem el szinte mindent. Mivel a verseny a téli hónapokra esett, sokszor az időjárással is meg kellett küzdenem. Erős hóesés és mínuszok is nehezítették a dolgom, de igyekeztem nem foglalkozni ezzel.

Az SZKKA fiatal tehetsége nem csak összetettben zárt az első helyen, hanem lebontva négy sportágban is a legjobb volt.

- Közel 4500 felső tagozatos diák indult el a versenyen, akik 30 ezer videót küldtek be. Sikerült felülmúlnom a várakozásaimat, az összetett első hely mellett a sportágakat külön nézve négy első és két harmadik helyezést is elértem. Az SZKKA játékosaként bízom abban, hogy még nem fejeződtek be erre a tanévre a versenyek. Nagyon várom a bajnokság újraindulását, amire hónapok óta készülünk a csapattal és az edzőnkkel, Huszár Benjaminnal, akinek ezúton is köszönöm azt a sok biztatást, amit kaptam a Gametime ideje alatt is – mesélte Halász Tímea.