Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ifi: Óriási fegyvertény, legyőztük idegenben az éllovas Győrt

Pődör Zoltán tanítványai a remek védekezéssel hozták el a két pontot.
Ifi: Óriási fegyvertény, legyőztük idegenben az éllovas Győrt

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ifi csapata a listavezető és hazai pályán eddig még veretlen Győri Audi ETO KC vendégeként lépett pályára az Ifjúsági I. osztály 17. fordulójában. Az első félidőben sok technikai hibát vétettünk, valamint ziccerek is kimaradtak. A második játékrészre csökkentettük a hibák számát és a Győr gyors játéka ellen is jól működött a védekezésünk. Ezúttal a távoli zónából érkező lövések ellen nem tudtunk annyira jól védekezni, ezekkel tudott meccsben maradni a hazai együttes. Sokszor belehibáztunk a támadásokba, de amikor be kellett biztosítani a győzelmet, akkor nem remegtek meg a szombathelyi lányok kezei. A végjátékot most már sokadszorra nagyon rutinosan játszottuk le, így megtartottuk az előnyünket a végéig. Sok hibával, de rutinos játékkal hoztuk el a két pontot Győrből, a végeredmény 25-26.

Ifi csapatunk így egyetlen pontra zárkózott az éllovas Győr mögé úgy, hogy mi egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk. Bár még hosszú a bajnokság, de óriási fegyvertény, hogy mindkét riválisunk otthonából elhoztuk a két pontot.

- A támadójátékunkkal a mai napon nem voltam megelégedve, viszont mindent felülmúlt a védekezésünk. A legfontosabb az idegenbeli két pont megszerzése – értékelt Pődör Zoltán vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Szombathelyi KKA 25-26 (12-11)

SZKKA: Török 3, Franka 1, Kulcsár 3, Horváth A. 6, Szmolek, Pődör R. 7, Vajer, Forgács, Wald 3, Zsemberi, Christe (K), Dobány (K), Farkas H. (K), Győri 3, Pődör B., Lakatos.