Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ifi: Revansot vettünk, sima győzelem DKKA ellen

Egy pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmünk, 8 góllal nyertünk hazai pályán.
Ifi: Revansot vettünk, sima győzelem DKKA ellen

Szerda délután közvetlen riválisát, a DKKA együttesét látta vendégül a harmadik helyen álló ifi csapatunk a korosztályos I. osztályú bajnokságban. A lányokban égett a bizonyítási vágy, mindenképp szerettek volna visszavágni az első fordulóban elszenvedett egygólos vereségért. Ennek szellemében is kezdtük az összecsapást, remekül elkaptuk a fonalat, a 10. percben 6-1-es vezetésünknél rögtön időt is kértek a vendégek. A folytatásban is nagyszerű védekezés jellemezte a csapatot, 15 perc alatt csupán kétszer talált be az ellenfél, 8-2. Az első félidő második felére a vendégek is felvették a ritmust, próbáltak zárkózni, de Horváth Anna góljaival tartottuk a különbséget, így a szünetben 16-10-ra vezettünk.

A második félidőt ugyanúgy kezdtük, mint az elsőt, a DKKA nem találta az agresszív védekezésünk ellenszerét. Folyamatosan növeltük az előnyünket, a 44. percben már tíz gól volt a különbség, 22-12. Nem lassítottunk a folytatásban sem, mindkét kapu előtt a mi akaratunk érvényesült, abszolút uraltuk a találkozót. A tetemes, 12 gólos előnyünk után a végére valamelyest kozmetikázni tudott a DKKA, de a győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Teljesen megérdemelten nyertük meg nyolc góllal a rangadót, így revansot vettünk a szeptemberi vereségért és megszilárdítottuk harmadik helyünket az Ifjúsági I. osztály tabelláján.

Szombathelyi KKA – Dunaújvárosi KKA 29-21 (16-10)

Ifjúsági I. osztály, 14. forduló

SZKKA: Christe – Horváth A. 9, Zsákovics 2, Szmolek 4, Gabnai, Pődör B. 9, Forgács 2 Csere: Farkas (K), Wutschi 3, Győri, Tóth B., Temesvári.