Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ifi: Jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel győztük le az ETO-t

Ismét volt tartása a csapatnak a végjátékban.
Ifi: Jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel győztük le az ETO-t

Ifjúsági csapatunk a Győri ETO KC együttesét látta vendégül az Ifjúsági I. osztályú bajnokság rangadóján. A jó kezdés után az első félidő derekán megtorpant a támadójátékunk, de a jó védekezés és a kapusteljesítmény miatt a vendégek nem találták rajtunk a fogást, így a szünetre megnyugtató, négygólos előnnyel mentünk, 10-6.

A második félidőben ugyan folytattuk a stabil védekezést, de a támadójátékunk továbbra is döcögött, a Győr pedig rákapcsolt és az 53. percben a vezetést is átvette, 17-18. A végjátékban azonban tudtuk extra gólokat lőni, a másik oldalon pedig nem engedtünk több találatot a Győrnek, így 20-18-ra megnyertük az összecsapást. A találkozó főként a nagyszerű védésekről, bravúrokról szólt, mindkét csapat kapusát dicséret illeti, de a kettejük csatáját végül az 53%-os hatékonysággal védő Christe Dalma nyerte.

- Kellenek az ilyen meccsek is, amikor nehézkes a támadójáték. Viszont jól lehet látni, hogy jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel ezt lehet pótolni. Csapatunk erejét mutatja, hogy a múlt héthez hasonlóan a végjátékban ismét volt tartásunk és tudtunk fordítani – értékelt Pődör Zoltán vezetőedző.

Szombathelyi KKA – Győri ETO KC 20-18 (10-6)

Ifjúsági I. osztály, 18. forduló

SZKKA: Christe, Németh J. (kapusok), Török, Wutschi 2, Győri 2, Horváth A. 3, Szmolek 5, Tóth B., Gabnai 4, Zsákovics 4, Temesvári.