Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ificsapatunk is elkezdte a munkát

Felmérésekkel indult a felkészülés az NB I/B-ben induló fiatalok számára.
Ificsapatunk is elkezdte a munkát

Hétfőn reggel az egyetemi csarnok futófolyosóján gyülekeztek a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ificsapatának játékosai, hogy megkezdjék a felkészülést a 2020/2021-es idényre. Az első tréningen sok új arc is feltűnt, a keret nagy változáson ment keresztül, összesen hét új játékos érkezett. Az U19-es együttes tagja maradt Christe Dalma, Farkas Hanna, Horváth AnnaKulcsár Dorottya, Lakatos Lizett, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka, Jefcsák Renáta és Szmolek Appolónia. Felkerült a felnőttek közé Bíró Dorina, Franka Ramóna, Tóth Antónia és Kozma Adrienn, az érkezők névsorát pedig Imrei Nóra, Forgács Viktóra, Dobány Kitti (Dorog), Zsemberi Zora (Szeged), Garancz Petra (Óbuda), Török Rebeka (Vasas), illetve Győri Viktória (Győr) erősíti. 

Az első edzés előtt Pődör Zoltán vezetőedző tartott elígazítást, ahol elmondta, hogy a gárda két bajnokságban, a felnőtt NB I/B-ben, illetve az ifjúsági első osztályban is fog indulni. A tréner és a klubvezetés legfőbb célja, hogy a fiatalokból olyan felnőttjátékosokat neveljen, akik a jövőben megállják a helyüket az NB I-ben is. Az ificsapat tagjai a tavalyi idényhez hasonlóan idén biztosan lehetőséget fognak kapni, hogy bemutatkozzanak az élvonalban a legjobbak között. 

Az alapozás felmérésékkel, helyből távolugrással kezdődött, majd egy közös ebéd után a délutáni órákban tájékozódási futással folytatódott az edzésprogram.