Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ificsapatunk két győzelemmel tért haza Dunaújvárosból

Mindkét edzőmeccsen a DKKA volt az ellenfél.
Ificsapatunk két győzelemmel tért haza Dunaújvárosból

Ificsapatunk péntek reggel Dunaújvárosba utazott, hogy délelőtt és délután is felkészülési mérkőzésen lépjen pályára a Dunaújvárosi KKA korosztályos együttese ellen, amellyel majd az NB I/B-ben és az I. osztályú Ifjúsági bajnokságban is találkozunk. Fiataljaink hónapok óta nem játszottak mérkőzést, ezért most az volt a legfontosabb, hogy mindenki ugyanannyi időt töltsön a pályán, mindenki egyformán kapja a terhelést, ezért sorokat cseréltünk, szétosztottuk a játékidőt a játékosok között. 

A DKKA elleni első összecsapás dolgos mérkőzés volt, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Az SZKKA mindkét sora stabil teljesítményt nyújtott, mindenki hozzátette a magáét, így végül ötgólos győzelem lett a vége. 

1. mérkőzés: DKKA - SZKKA 28-33 (12-14)

SZKKA: Török Rebeka 4, Dobány Kitti, Zsemberi Zóra 3, Forgács Viktória 3, Imrei Nóra 5, Garancz Petra 1, Győri Viktória 2, Pődör Blanka 4, Lakatos Lizett 2, Farkas Hanna, Christe Dalma, Kulcsár Dorka 2, Horváth Anna 6, Szmolek Appolónia, Jefcsák Renáta 1.

Az SZKKA játékosai a nagy hőség ellenére a második meccset is jól bírták. Kijött, hogy az állóképességet tekintve kiváló állapotban vannak a lányok. Ez a találkozó már kevésbé a védekezésről szólt, viszont támadásban mindkét csapat odatette magát. A mieink jobban bírták a végét és végül fölényes, 14 gólos sikert arattak. 

2. mérkőzés: DKKA - SZKKA 30-44 (14-21)

SZKKA: Török Rebeka 6, Dobány Kitti, Zsemberi Zóra 2, Forgács Viktória 4, Imrei Nóra 6, Garancz Petra 3, Győri Viktória 6, Pődör Blanka 5, Lakatos Lizett 1, Farkas Hanna, Christe Dalma, Kulcsár Dorka 3, Horváth Anna 7, Szmolek Appolónia, Jefcsák Renáta 1.

- Az ilyen edzőmeccsekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de nagyon elégedett vagyok a lányok munkájával. Ez a két mérkőzés tökéletes lezárása volt a felkészülés harmadik hetének. Két dolgos meccsen vagyunk túl, a másodikon jobban kijött a lépés. Örülök, hogy mindenki egyenletes teljesítményt nyújtott - értékelt a nap végén az SZKKA vezetőedzője, Pődör Zoltán

Ezúton is köszönjük a DKKA-nak, hogy fogadtak minket ebben az időszakban. Eredetileg a két NB I-es csapat is összecsapott volna, de mivel a bajnokság első fordulójában összesorsolták a két gárdát, ezért a két vezetőedző a meccs törlése mellett döntött.