Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Igazi világklasszisok érkeznek ma az Aréna Savariába

Ezúttal nem csak az SZKKA miatt érdemes kilátogatni a találkozóra.
Igazi világklasszisok érkeznek ma az Aréna Savariába

Mint ismert, szerda este a 2019-es EHF-kupa aranyérmesét, a Siófok KC együttesét látja vendégül a Szombathelyi KKA NB I-es csapata. Nem is lehet kérdés, hogy a Siófok egy igazi sztárcsapat, de alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy kik azok a klasszisok a vendégeknél, akikre igazán érdemes figyelni az Arénában. 

Ki mással kezdhetnénk a sort, mint az egyik legrutinosabb magyar játékossal, a 148-szoros válogatott Tomori Zsuzsannával. A 33 éves átlövő 2019-ben szerződött Győrből Siófokra. Nyolcszoros magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, valamint háromszor nyert Bajnokok Ligáját. 2012-ben az év magyar kézilabdázójának választották, ugyanebben az évben a nemzeti együttes oszlopos tagjaként bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

A 32 éves Andrea Kobetic 2018 óta erősíti a Siófokot. A horvát válogatottról kijelenthető, hogy korszakos játékos, minden idők egyik legjobb balátlövője. Elévülhetetlen érdemei voltak a Siófok 2019-es EHF-kupa aranyérmében, 75 góljával a sorozat gólkirálya lett. Az előző idény után majdnem visszavonult, de aztán meggondolta magát, így a személyében egy igazi világklasszis érkezik Szombathelyre.

A holland válogatott jobbátlövője, Laura van der Heijden friss igazolása a Siófoknak, a német Bietigheim csapatától érkezett a Balaton-partra, korábban megfordult az FTC-ben is. A 30 éves játékos 2019-ben világbajnokságot nyert, a holland nemzeti együttesben 203 fellépésén 626 gólnál tart.  Holland és dán bajnoknak, valamint német kupagyőztesnek is mondhatja magát.

A szintén világbajnok Danick Snelder a Ferencvárostól igazolt a nyáron a Siófokhoz. A 30 éves beállós a holland válogatott csapatkapitánya. A Fradival 2017-ben kupagyőztes lett, előtte hatszor nyert német bajnoki címet. A világbajnoki aranyérme mellett ezüstöt és bronzot is szerzett, a 2016-os Európa-bajnokságon a Norvégia ellen elveszített döntőben hat góljával a hollandok legeredményesebb játékosa volt.

Ha nem akarsz lemaradni a találkozóról, akkor még a helyszínen is tudsz jegyet vásárolni, ugyanis kinyitnak a pénztárak!

Hajrá csajok, Hajrá SZKKA!!

címlapfotó: siofokkc.hu