Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Így ünneplik a karácsonyt az SZKKA játékosai - II. rész

Így ünneplik a karácsonyt az SZKKA játékosai - II. rész

Folytatjuk sorozatunkat, melyben bemutatjuk, hogyan készültek az ünnepekre és miképp töltik a karácsonyt a Szombathelyi KKA játékosai: Csapatkapitányunk, Pődör Rebeka elárulta, húgával, Pődör Blankával Londonban alapozták meg a karácsonyi hangulatot, de Balog Judit, Horváth Anna, Győri Viktória, Szendrei Barbi és Kiskartali Zsófia is mesélt a karácsonyi élményeiről.

- Karácsony előtt néhány napot Londonban töltöttünk, ahol minden karácsonyi díszbe öltözött és ez nagyon jól megalapozta az ünnepi hangulatot. A Szentestét és karácsony első napját a nagyszülőknél töltöttük és meglátogattuk a családtagokat. Jó volt végre egy kicsit lassítani és időt eltölteni a szeretteinkkel, hiszen egész évben szoros a programunk. Hétfőtől újra vár minket a munka, de már nagyon várom a bajnokság folytatását – mesélte Pődör Rebeka.


- A családommal töltöttem az ünnepeket. Már nagyon vártam, hiszen nyáron voltam utoljára otthon. Örültem, mert így részt tudtam venni a karácsonyi készülődésben és több időt tudtam együtt tölteni a szeretteimmel – tudtuk meg Balog Judittól.


- Idén már a hét elején elkezdtem a sütés-főzést az ünnepekre. A szentestét a sótonyi pásztorjátékkal kezdük, majd megajándékoztuk egymást otthon, aztán éjféli misén is voltunk. Pár éve édesanyám kötött nekem egy pulcsit, azóta minden december 24-én azt hordom. Hétvégén a nagyszüleimet és a többi rokonainkat is meglátogatjuk és vendégekkel ünnepelünk – mondta Horváth Anna.


- Nagyon jól teltek az ünnepek. Örülök, hogy ennyit együtt lehettem a családdal és a barátokkal, sikerült feltöltődnöm – jelezte Győri Viktória.

/


- Nálunk huszonharmadikán este volt a fa díszítés, előtte délután csináltam a süteményeket. Párommal huszonnegyedikén délután megajándékoztuk egymást és mentünk a családhoz vacsorára. Vasárnap este mi láttunk mindenkit vendégül és nagyon jól sikerült. Nagyon jól telt a karácsonyunk és végre tudtunk együtt lenni. Remélem mindenkinek jól sikerült és boldog volt a karácsonya – üzente Szendrei Barbi.


- Mivel szeretek főzni, így én készítettem el a karácsonyi menüt. A bátyám gyerkőceivel pedig mézeskalácsot is sütöttünk együtt – mesélte Kiskartali Zsófia.