Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Így vágtunk vissza a Kisvárdának

Végig magabiztosan vezettünk, egy félidő alatt eldöntöttük.
Így vágtunk vissza a Kisvárdának

Ezúttal a január 26-i, Kisvárda elleni győztes bajnokinkra emlékezünk vissza:

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – Kisvárda 23-20 (16-8)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 500 néző
V.: Bócz - Wiedermann

SZKKA: Tomasevics (kapus) – Jovetic 3, Virág 1, Horilszka 5 (2), Bandelier 8, Szendrei, Csire 3. Csere: Sipeki (kapus) – Pődör R. 1, Mayer Sz. 1, Horváth P. 1, Varga, Pődör B.

Kisvárda: Pásztor (kapus) – Orbán 2, Habánková 1, Litre 5, Dudás 1, Siska 2, Milosevic. Csere: Lajtos (kapus) – Ikhneva 1, Premovic 1, Szabó, Dombi 3, Udvardi 1, Rocha 2, Smid 1.

A kezdés előtt a Savaria Blue-White Lions szurkolói csoport képviselői meglátogatták lányainkat az öltözőben, ahol a tábor buzdító üzenetét olvasták fel Bandelieréknek.

Természetesen a Haladás Sportkomplexumban is zsúfolt lelátók és remek hangulat fogadta a csapatokat a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos rangadón. Lilija Horilszka, bár még mindig nem volt teljesen egészséges, vállalta a játékot a derbin.

Hamar megszerezték a vezetést a vendégek, de aztán Bandelier egyenlítő találatára sem sokat kellett várni. A negyedik percben Virág góljával már mi vezettünk (3-2). Innentől beindult a hazai henger, emberelőnyben is sikerült betalálni, és a hetes vonalról sem hibáztunk, nem úgy, mint a fehér mezesek (8. perc: 6-2). Tomasevics eszén nem lehetett túljárni, Csire első gólja után pedig a tizedik percben időt kértek a várdaiak. Hiába, a védekezésünk betonkemény maradt, Csire pedig újabb kontra végén köszönt be (8-2). Nem változott semmit a játék képe, sőt az olló még nagyobbra nyílt, Pődör Rebeka is eredményes volt, így cseppet sem volt meglepő, hogy a tizenhatodik percben, 10-3-nál újabb vendég időkérés következett. Elképesztően nagyot küzdöttünk, a kőkemény mezőnymunkából mindenki kivette a részét. Az első félidő utolsó tíz percére 13-4-es állással futottunk neki. Fantasztikus első játékrész után 16-8-ra vezettünk.

A fordulás után Horilszka negyedik gólját szerezte, majd Rocha volt eredményes. Kisebb hullámvölgybe kerültünk, a negyvenedik percre feljött 17-12-re a Kisvárda, időt is kért Marosán György. Keményített védekezésén a vendégegyüttes, Bandelier törte meg a hosszú szombathelyi gólcsendet. 18-13-nál két percre kiállították Tomasevicset, mégis újabb Bandelier találatnak tapsolhattunk. Olykor szerencsénk sem volt, Varga és Horilszka is kihagyott egy-egy hetest. Az utolsó tíz perc 20-14-ről indult, Dombi gólja után időt kért a rivális.

A lelátó népe tombolt, maradtak izgalmak a hajrára is. A szombathelyi lányok továbbra sem adták könnyen magukat. Az első félidőben kiharcolt tetemes előny elegendőnek bizonyult, az SZKKA az első néhány percet leszámítva végig uralta a mérkőzést, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Visszavágtunk a Kisvárdának, ráadásul, ami hab a tortán, még egymás elleni eredményben is jobbak vagyunk. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy óriási lépést tettünk álmaink, vagyis a bennmaradás megvalósítása irányába.