Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Interjú Marosán György vezetőedzővel

Az SZKKA trénere az Érd elleni hétvégi rangadóról, az európai mesteredzői képzéséről és a férfi Európa-bajnokságon, az MVM Dome-ban szerzett élményeiről is nyilatkozott.
Interjú Marosán György vezetőedzővel

Mint ismert, a Hungast SZKKA NB I-es csapata szombaton 18 órától fontos rangadót vív közvetlen riválisa, az Érd otthonában. Legutóbb az előző idény hajrájában vendégeskedtünk az Érd Arénában, akkor sorsdöntő meccsen elhoztuk a két pontot idegenből. Csapatunk vezetőedzője, Marosán György bizakodva várja a kiemelten fontos összecsapást.

Tudjuk a mérkőzés fontosságát és súlyát, ennek megfelelően dolgozunk és dolgoztunk eddig is. Háromesélyes rangadó lesz idegenben, ahol minden meccs nehéz,  de úgy kell pályára lépnünk, hogy hazahozzuk a két pontot. Ehhez koncentráltságra és fegyelmezett játékra lesz szükség. Az elmúlt két évben hiába készültünk fel jól egy mérkőzésre, egyik napról a másikra össze tud dőlni minden. Most is van még néhány nap és nagyon bízom benne, hogy minden a tervezettek szerint is fog maradni. Megviseli az embert a koronavírus által szült bizonytalanság. Egyelőre a tervek szerint alakul minden  - tudtuk meg Marosán Györgytől.

Az SZKKA vezetőedzője jelenleg az európai mesteredzői képzést végzi és májusban veheti át mesteredzői diplomáját. A képzés keretein belül lehetősége volt kilátogatni a magyar férfi válogatott hazai Európa-bajnoki mérkőzésére Budapesten, a vadonatúj MVM Dome-ba.

A magyar kézilabda egy kincset kapott, az MVM Dome méltó otthona egy Európa-bajnokságnak és jól mutatja, hogy a kézilabda mennyire megbecsült sportág az országban. Fantasztikus és megható volt, hogy 20 ezer ember piros-fehér-zöldben szurkolt a magyar válogatottnak egy kézilabda mérkőzésen ebben az arénában. Jó úton van a magyar kézilabda és ezért kell tovább dolgoznunk, hogy ezt a megbecsült és ezeket az emóciókat ki tudjuk váltani az emberekből – nyilatkozta Marosán György.