Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Izgalmas mérkőzésen győzelem a DAC ellen

Ismét léptünk előre, 24-23-ra nyertünk a Dunaszerdahely ellen az Aréna Savariában.
Izgalmas mérkőzésen győzelem a DAC ellen

Első hazai felkészülési mérkőzésünkön a cseh-szlovák MOL Ligában szereplő és az EHF Európa Kupában is érdekelt HC DAC Dunaszerdahely együttesét láttuk vendégül az Aréna Savariában. Agresszív védekezés jellemezte csapatunkat az első percekben, emellé még Balog is bemutatott néhány bravúrt. Vezettünk már négy találattal is, de a vendégek is kezdtek éledezni, gyorsan felzárkóztak 5-4-re. Balog Judit a folytatásban is remek formát mutatott, így nem változott a különbség. A félidő utolsó tíz percében ugyan átvette a vezetést a DAC, de Szendrei és Pődör góljaival gyorsan fordítottunk, így szünetben nálunk volt az előny, 13-12.

Sok hibával kezdték a második játékrészt a mérkőző felek. Kétszer is eltaláltuk a kapufát, majd néhány eladott labdánk után elhúzott hárommal a Dunaszerdahely, azonnal is időt is kért Pődör Zoltán vezetőedző, 16-19. Jót tett a csapatnak a rövid szünet, ismét kemény védekezésre váltottunk, aminek köszönhetően zsinórban lőtt három találattal egyenlítettünk, ekkor már a vendégek kértek időt, 19-19. A folytatásban is rettentő szorosan alakult az összecsapás, az utolsó tíz percbe lépve is döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Gyönyörűen jutottunk el helyzetekig, de többször is hadilábon álltunk a befejezésekkel, így maradtak izgalmak a végére. Már csak másfél perc volt vissza, amikor 23-23-nál Balog újabb fontos védést mutatott be, a túloldalon pedig Pődör Rebeka a 11. góljával eldöntötte az edzőmérkőzés sorsát.  

Köszönjük Szurkolóink támogatását!

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 24-23 (13-12)

Felkészülési mérkőzés, Aréna Savaria

SZKKA: Balog – Kiskartali 1, Livrinic 1, Szmolek 2, Pődör R. 11, Kulcsár 1, Horváth A. 3 Csere: Szendrei 1, Raicevic, Tanaskovics 1, Varga N., Győri 1, Balogh P. 2, Biró, Christe (K), Fritz (K).