Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Izgalmas pillanatok után sima lett a vége

Pődör Blanka 10 gólt lőtt a Tempo otthonában, a második félidőben hátrányból fordítva szereztük meg ötödik győzelmünket a szezonban.
Izgalmas pillanatok után sima lett a vége

Nehéz meccsre számítottunk a nyáron jól erősítő, a tabella élmezőnyéhez tartozó csapatokat eddig megszorongató Tempo otthonában, de nem lehetett más célunk, mint folytatni győzelmi szériánkat. Esélyeshez méltóan is kezdtük az idegenbeli meccset, gyorsan megléptünk három-nullra. A támadójátékunkra nem lehetett panasz az egész mérkőzésen, de az egész első félidőre jellemző volt, hogy a védekezés és a kapusteljesítmény elmaradt a megszokottól, így a játékrészt 17 bekapott góllal zártuk, 17-18.

A fordulás után sem lehettünk maradéktalanul elégedettek a játékkal, kisebb hidegzuhanyként ért minket, hogy a második félidő elején átvette a vezetést a hazai alakulat. Talán ez is kellett ahhoz, hogy igazán megrázzuk magunkat, hiszen a 40. perctől a védekezésünk is összeállt, valamint a kapusteljesítmény is jelentősen feljavult. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy melyik csapat fogja győztesen elhagyni a pályát. Az utolsó negyedórában folyamatosan növeltük a különbséget és végül kilencgólos idegenbeli győzelemmel folytattuk a menetelésünket.

- Az első félidőben bekapott 17 gól az nagyon sok. Igaz, nagy különbséggel, de a mérkőzését egészét nézve nem annyira magabiztosan nyertünk, mint az elmúlt meccseken. Az mindenképp pozitívum, hogy a második félidő elején hátrányba kerültünk és onnan tudtunk fordítani – értékelt vezetőedzőnk, Vida Gergő.

Tempo KSE – Szombathelyi KKA 30-39 (17-18)

NB I/B 5. forduló, Gyáli Sportcsarnok, 100 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok), Kazai 4, Pődör R. 6, Pődör B. 10, Szmolek 7, Kulcsár 3, Pálffy 5, Varga N. 1, Dombi, Szeberényi 2, Wutschi 1, Balogh P., Böhm, Gönczöl Vezetőedző: Vida Gergő