Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Izgalmas szezonnyitó, közel voltunk a meglepetéshez

Hiányzóinkkal is végig pariban voltunk a DKKA vendégeként.
Izgalmas szezonnyitó, közel voltunk a meglepetéshez

Az előző NB I-es szezont nyolcadik helyen záró, a nyáron jól erősítő Dunaújvárosi KKA vendégeként kezdtük a K&H Liga 2021/22-es szezonját. Ahogy mérkőzés előtt Marosán György is kiemelte, az előjelek nem voltak kedvezőek számunkra, hiszen a műtött Lilja Horilszka mellett két másik légiósunk, Ana Luiza Borba és Aneja Beganovic sem állt vezetőedzőnk rendelkezésére.

Tomasevics védésével indult az idegenbeli találkozó, majd zsinórban kétszer a kapufát találtuk el. Bulath szerzett vezetést a hazaiaknak, de Pődör és Horváth góljával fordítottunk. Jó védekezéssel többször is hibára kényszerítettük a DKKA-t, 5-2-es vezetésünknél időt kért a hazai gárda. Remek szellemben játszottunk, de folyamatosan zárkózott a Dunaújváros, a 17. percben egyenlítettek is a hazaiak, Marosán György ezért időkéréssel próbálta újra felrázni csapatát, 6-6. Az első félidő második felében a DKKA akarata érvényesült, már négy góllal is ellépett a hazai gárda, de a hajrában feljöttünk egy találatra, 11-10. Tomasevics újabb védése után egyenlítettünk is, a szünetben 12-12 volt az állás.

Gólváltással indult a második 30 perc, majd a hibáinkat kihasználva gyorsan elhúzott három góllal a DKKA, rögtön időt is kért Marosán György a 38. percben. Pődör és Stosics találataival villámgyorsan zárkóztunk, negyedórával a vége előtt egyetlen találat volt a két csapat közötti különbség, 20-19. Balog Judit zsinórban három szép bravúrt mutatott be, a túloldalon pedig Pődör Rebeka hetedik találatával újra feljöttünk egálra, 21-21. Hihetetlen izgalmak maradtak a hajrára, az utolsó öt percbe úgy mentünk bele, hogy két gól volt a DKKA előnye, 24-22-nél Marosán György kért időt. A lányok az egész meccs folyamán hatalmasat harcoltak, egy percre sem adták fel, de az utolsó két percben ezt a hátrányt már nem tudtuk ledolgozni, így a rendkívül izgalmas mérkőzést végül a DKKA nyerte 26-23-ra.

Dunaújvárosi KKA – Hungast Szombathelyi KKA 26-23 (12-12)

K&H Liga, 1. forduló, Dunaújváros, Jv: Sándor, Szikszay

SZKKA: Tomasevics – Csire 3, Horváth P. 6, Szendrei 2, Pődör R. 7, Stosics 1, Kadlicsek 1 Csere: Virág, Forgács, Balog (K), Prkacin 1, Szmolek 1, Biró, Christe (K).