Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Január végére kell készen lennünk, arra időzítjük a csúcsformánkat”

Marosán György vezetőedző adott helyzetjelentést. NB I-es csapatunk legfőbb célja, hogy visszanyerje a Kisvárda elleni meccs előtt állapotát és formáját.
„Január végére kell készen lennünk, arra időzítjük a csúcsformánkat”

Két héttel ezelőtt, a Váci NKSE vendégeként játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapata. Együttesünk legközelebb csak december végén, a Motherson Mosonmagyaróvár otthonában lép pályára tétmérkőzésen. Vezetőedzőnket, Marosán Györgyöt kértük meg, hogy adjon helyzetjelentést az elmúlt két hétről és a további tervekről.

- Nem tartottunk pihenőt, az utolsó bajnokit követően folytatódtak a tréningek. Ami nagyon jó hír, hogy teljes kerettel dolgozunk. Próbáljuk pótolni azokat a kondicionális képességeket – állóképesség, erő, gyorsaság -, amiket az elmúlt három-négy hétben elvesztettünk és ami a deficitünk volt. Ebben a szakaszban a fő hangsúly az állóképességen van. Mindenki egészséges, nincs sérültünk sem, jól dolgoznak a lányok, rendben zajlik a munka.

Vezetőedzőnk úgy fogalmazott, a legfontosabb cél, hogy a csapat visszanyerje azt a formát és állapotot, amiben a Kisvárda elleni bajnokit megelőzően volt. Erre január második feléig van időnk.

- A fókuszt abszolút a január végén kezdődő szakaszra helyezzük, az Érd elleni mérkőzéstől kezdve. Igazából karácsonyunk sem nagyon lesz, huszonnegyedikén és huszonhatodikán is edzeni fogunk. Először két dobogós csapattal, a Mosonmagyaróvár és a Ferencvárossal csapunk össze, de nekünk január huszonkettedikére kell készen lennünk, a csúcsformát arra időzítjük – fogalmazott Marosán György.