Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Jó döntés volt Szombathelyre igazolni”

A pályafutását befejező Orbán Adrienn arról is beszélt honlapunknak, hogy miért döntött a visszavonulás mellett.
„Jó döntés volt Szombathelyre igazolni”

Mint ismert, az Alba Fehérvár elleni utolsó bajnoki meccsünkön játszotta profi pályafutása utolsó mérkőzését Orbán Adrienn, aki tavaly nyáron igazolt az SZKKA-hoz. A 34 éves, korábbi válogatott jobbszélső 44 lőtt góllal zárta a mögöttünk hagyott idényt, honlapunk érdeklődésére elmondta, hogy élte meg az utolsó meccsét és a bennmaradás pillanatait.

- Boldog vagyok! Ha már így alakult, hogy az utolsó mérkőzésen kellett eldőlnie, akkor úgy gondolom, hogy nem is történhetett volna jobban, hiszen így egy örömünneppel zártuk ezt a nagyon nehéz szezont. Láttam a csapaton, hogy bármilyen nehéz lesz, de megcsináljuk. Mindenki nagyon koncentrált és magabiztos volt, a tét sem jelentett akadályt, egy igazi csapatmunka volt az, hogy sikerült. A csapatunk tagja a fantasztikus szurkolótábor is. A legfontosabb meccseken belőlük tudtunk erőt meríteni és segítettek minket a kulcspillanatokban. Örülök, hogy a szurkolók is részesei lehettek és együtt tudtuk megünnepelni, hogy elértük a célunkat – fogalmazott Orbán Adrienn, aki az idény nehézségeiről és a remek hajráról is beszélt.

- Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, a járvány miatt elég sokszor át kellett tervezni a napokat, heteket, valamint a sérülések sem kerülték el a csapatot. Nem így terveztük, de a legfontosabb, hogy a végére összeállt minden. Együtt tudtunk készülni és a sok munka kifizetődött. Úgy érzem, hogy Kisvárdán volt az a pont, amikor mentálisan is hihetetlenül erősnek láttam mindenkit és ezt sikerült továbbvinni az utolsó három mérkőzésre. Tudtuk, hogy hatalmas a tét, de ez inkább doppingolt minket.

- Miért döntöttél úgy, hogy visszavonulsz és befejezed a pályafutásod?

- Huszonöt éve találkoztam először a kézilabdával, azóta több ezer edzésen és több száz mérkőzésen túl vagyok. Rengeteget köszönhetek ennek a sportnak, hosszú, sikerekben gazdag pályafutást tudhatok magamnak, amire nagyon büszke vagyok és nem is kívánhatnék szebbet. Úgy érzem, hogy így kerek az egész és most jött el az ideje, hogy jó érzésekkel fejezzem be a kézilabdázást és egy új szakasz következzen az életemben.

- Milyen volt ez az egy év itt Szombathelyen? Hogy érezted magad az SZKKA-ban?

- Jó döntést hoztam, amikor Szombathelyre igazoltam. Örülök, hogy egy évet itt tölthettem, és hogy pozitívan zártuk a szezont és Szombathely a következő szezonban is az élvonalban szerepelhet. Köszönöm a csapatnak, a klubnak és a szurkolóknak is a támogatást, jó érzésekkel távozom - mondta Orbán Adrienn.