Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jó úton járunk, megvan az első győzelem

A végére sima lett a küzdelmes mérkőzés, 32-24-re nyertünk itthon a Kecskeméti NKSE ellen.
Jó úton járunk, megvan az első győzelem

Vasárnap délután az újonc Kecskeméti NKSE együttesét láttuk vendégül az Aréna Savariában. Egyértelmű céllal léptünk pályára: javítani az előző heti hazai fiaskó után. Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban az összecsapást, majd ahogy teltek a percek, kezdtük megrázni magunkat és gyors gólokkal fordítottunk is. Balog Judit nagyszerű védései után a 12. percben már három gól volt az előnyünk, rögtön időt kért a Kecskemét, 7-4. A folytatásban öt góllal is elhúztunk, de aztán a hibáinkat kihasználva visszajöttek és kiegyenlítettek a vendégek, 11-11. A közel nyolcperces gólcsendünk után Pődör Rebeka zsinórban négyszer is betalált, így a szünetben két góllal, 15-13-ra vezettünk.

Hektikusan indult a második játékrész, egymás hibáiból éltek a csapatok. Az időkérésünk után kétszer is betaláltunk emberhátrányban, 21-18-nál a vendégek trénere rendelte magához játékosait. A rövid szünet sem törte meg a lendületünket, negyedórával a vége előtt újra öt góllal vezettünk, 24-19. Egyre nagyobbra nyílt az olló, Kulcsár egészpályás gólját követően már nyolccal mentünk, ismét időt kértek a vendégek, 27-19. A hajrában aztán végleg eldöntöttük a mérkőzést és végül nyolcgólos győzelemmel örvendeztettük meg a lányokat végig buzdító szurkolóinkat, 32-24. Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA – Kecskeméti NKSE 32-24 (15-13)

NB I/B, 2. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Balog – Kiskartali, Győri 4, Pődör R. 14, Szmolek 4, Kulcsár 4, Horváth A. 1 Csere: Christe, Fritz (kapusok), Tanaskovics 2, Varga N., Szendrei 1, Balogh P., Temesvári 2, Biró.