Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jókor jött a dunaújvárosi pofon

A serdülő I. osztályban a közvetlen rivális, Dunaújváros otthonában izgalmas csatára számítottunk a hét közepén. Szoros eredményt reméltünk és a meccs első félidejében még jól is tartottuk magunkat, aztán sajnos szétestünk.
Jókor jött a dunaújvárosi pofon

Ahogy azt szurkolóink is jól tudják, az ősszel a Győr és a NEKA csapataival is partiban voltunk, a többi ellenfelünket pedig legyőztük. Aztán január végén 3 napon belül 2 közvetlen riválissal is találkoztunk, ami úgy látszik, nagy terhelés volt lányainknak.
Pődör Zoltán, a csapat edzője honlapunknak adott értékelésében elmondta, hogy az 1. félidőben még versenyben voltunk, tartottuk a hazaiakat, 19-15 volt az eredmény. 
Sajnos a 2. játékrészben nem bírtuk a nagy nyomást, ezúttal nem volt esélyünk, széthullottunk. Pozitívum, hogy mind a 15 csapattag bizonyíthatott, és míg az ellenfélnél szinte nem is volt dunaújvárosi nevelésű játékos, addig nálunk csak saját nevelésű lányok szerepeltek – tette hozzá Pődör Zoltán. 

DKKA NKft. – Swietelsky Szombathelyi KKA 36-24 (19-15)
SZKKA: Pődör Blanka 6, Tamási Kata 9, Farkas Nerina 6, Horváth Anna 1, Sámson Petra 1, Lakatos Lizett 1, Győrffy Luca, Tóth Nori, Varga Vanessza, Szuhogyi Rebeka, Lőrincz Brigitta, Farkas Hanna, Szekér Petra, Juhász Anna, Horváth Lilla.

A dunaújvárosi meccs után 2 nappal leszűrhető a tapasztalat, hogy a téli pihenő után még nem zökkentünk vissza a bajnoki ritmusba, még voltunk jó formában.
Még feszesebbre kell dolgozni, rá kell eszmélni, hogy még többet kell tenni a sikerért. Látjuk a problémákat, javítanunk kell, szerintem jó időben kaptuk a pofont, tudom, hogy alkalmasak vagyunk arra, hogy felvegyük a versenyt a legjobbakkal -
fogalmazott érdeklődésünkre a csapat edzője, aki azt is hozzátette, hogy továbbra is kiemelt cél egyben tartani ezt a nagyon tehetséges 2003/2004-es születésű csapatot, amely pár év múlva a felnőtt együttes magját képezheti. 

Az SZKKA 11 forduló után, a Győr, a DKKA és a NEKA mögött a 4. helyen áll. Serdülő csapatunk legközelebb február 9-én, az Alba Fehérvár KC otthonában szerepel. 
Ugyancsak szerdán, a női ifjúsági I. osztályban, a DKKA 46-21 (23-11) arányban győzte le ifi csapatunkat.