Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jókor jött a figyelmeztetés

Csalódott a Mosonmagyaróvár ellen mutatott játék miatt Füzesi Ferenc, a Swietelsky-SZKKA vezetőedzője. A tréner szerint jókor jött a figyelmeztetés, a bajnoki rajtig mindenképpen ki kell javítani a hibákat.
Jókor jött a figyelmeztetés
A második helyen zárta a hétvégi, győri kétnapos tornát városunk NB/I B-s kézilabdacsapata, a Swietelsky-SZKKA. Az első napon a mieink kikaptak a Mosonmagyaróvártól (30–21), szombaton viszont a VKL SE ellen magabiztos sikert arattak Virágék (46-27), majd a Győri ETO KC II. is megadta magát Schneideréknek (31–27). A torna tapasztalatairól Füzesi Ferenc vezetőedző számolt be.
– Azt kell, hogy mondjam, hogy a pénteki produkciónk miatt végtelenül csalódott voltam és vagyok mind a mai napig. Nem az zavart. hogy egy jó erőkből álló Mosonmagyaróvár vert meg minket, hanem sokkal inkább az, hogy mi is jó csapat vagyunk. Ám ilyen egyénieskedő játékkal képtelenség sikert elérni – nem nyújtott egységes teljesítményt a gárda, a koncentráció totális hiányát láttam a lányokon. Keressük az okokat, mert a bajnokságban egy ellenfél ellen sem szabad így pályára lépni. Másnap a VKL SE ellen visszatért egy kicsit a játékosok megtépázott önbizalma, viszont az utolsó fellépésünkön ismét tapasztaltam hullámvölgyet. A korábban begyakorolt figurák és játékrendszerek nem működtek – jókor jött a szünet, amikor végre sikerült rendet tenni a fejekben. Közösen kell megoldást találnunk a hibákra, de hiszek a csapatomban és a kollégáimban. Mindenesetre jókor jött a figyelmeztetés – zárta szavait Füzesi Ferenc.

 

Swietelsky-SZKKA – Mosonmagyaróvár KC SE 21–30 (9–14)
Swietelsky-SZKKA: Schneck Réka, Pálinkás Viktória, Csépke Dominika, Csire Fanni 1, Smid Eszter 1, Horváth Petra 4, Virág Noémi 4, Cser Dóra, Pődör Rebeka, Szendrei Barbara 1, Takács Bianka 3, Schneider Éva 5, Takács Kriszta 2, Galyhoffer Ildikó.
Swietelsky-SZKKA – VKLSE Győr 46–27 (25–12)
Swietelsky-SZKKA: Schneck Réka, Pálinkás Viktória, Csépke Dominika 4, Csire Fanni 4, Smid Eszter 5, Horváth Petra 3, Virág Noémi 5, Cser Dóra 1, Pődör Rebeka 4, Szendrei Barbara 2, Takács Bianka 6, Schneider Éva 8/3, Takács Kriszta 1, Bozzai Zsófia 3.
Swietelsky-SZKKA – Győr Audi ETO KC II. 31–27 (15–14)
Swietelsky-SZKKA: Schneck Réka, Pálinkás Viktória, Csépke Dominika 1, Csire Fanni, Smid Eszter 2, Horváth Petra 7, Virág Noémi 4, Cser Dóra, Pődör Rebeka 3, Szendrei Barbara 1, Takács Bianka 1, Schneider Éva 7/5, Takács Kriszta 5, Bozzai Zsófia.