Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jótékonyság a gyerekek boldogságáért: vendégül látjuk a megyei gyermekotthonok lakóit a hazai mérkőzéseken

Az új együttműködéssel szeretnénk élményt adni a nehéz sorsú, állami gondozásban lévő gyerekeknek.
Jótékonyság a gyerekek boldogságáért: vendégül látjuk a megyei gyermekotthonok lakóit a hazai mérkőzéseken

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia mindig is kiállt a társadalmi, jótékony nemes ügyek mellett. Kitörő örömmel számolhatunk be egy új megállapodásról, amely klubunk és a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye intézménye között köttetett.

A szervezethez közel tíz kisebb-nagyobb gyermekotthon tartozik a megyén belül, az új együttműködés lényege pedig, hogy szeretnénk élményt adni és kedveskedni az állami gondozásban lévő gyerekeknek, ezért a jövőben csoportonként vendégül látjuk a gyermekotthonok lakóit a hazai felnőtt bajnoki mérkőzéseken. Célunk a programmal, hogy a nehéz sorsú gyermekek kiszakadjanak a szürke hétköznapokból és szeretnénk befogadni őket az SZKKA közösségébe.

Az együttműködés apropója, hogy a 2023-as SZKKA Karácsony keretein belül idén is jótékonysági adománygyűjtést szervezünk a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekotthon lakóinak. Hagyományainkhoz hűen gondolunk azokra a nehéz sorsú gyerekekre, akik nem tudják a családjuk körében megélni az ünnepeket és szeretnénk ezzel szebbé varázsolni a gyermekek karácsonyát. Az ajándékok mellett az SZKKA karácsonyfát is eljuttatjuk a gyermekotthonba, hogy a kis lakók még jobban átérezhessék az ünnep hangulatát.

A gyerekek boldogsága a legszebb karácsonyi ajándék! Várjuk az adományokat, felajánlásokat egyesületi karácsonyi rendezvényén, amiről már tájékoztattuk a csapatokat, játékosokat és a szülőket!

A címlapfotón Szabó Anita intézményvezető, dr. Jári Alexandra, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Vármegyei Kirendeltségének igazgatója és Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője.