Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jubileum: 15 éve a magyar kézilabda utánpótlásának szolgálatában az SZKKA

Idén májusban ünnepelte klubunk a fennállásának a tizenötödik évfordulóját. Mostantól a logóban is szerepel a 2008-as dátum.
Jubileum: 15 éve a magyar kézilabda utánpótlásának szolgálatában az SZKKA

Újabb óriási mérföldkőhöz ért a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia: egyesületünk idén májusban ünnepelte a fennállásának a 15. évfordulóját.

A jubileumot ünneplő SZKKA tehát 15 éve áll a magyar kézilabda utánpótlásának szolgálatában. A 2008-as megalakulásunk óta a célunk, hogy minél több tehetséges gyereket neveljünk Szombathelynek és a magyar kézilabdának. Az elmúlt 15 évben egy olyan bázist tudtunk kialakítani, amely mára az ország meghatározó utánpótlás-nevelő klubjának számít.

Az utánpótlás-nevelés mellett a klub legnagyobb erőssége a szurkolókból, szülőkből és gyerekekből álló összetartó SZKKA-közösség. Napi szinten több száz gyerekkel foglalkozunk, akik számára kiemelten

fontos, hogy egy közösséghez tartozhassanak, példaképeiket láthassák a mérkőzéseken, így alkot minden SZKKA-s gyerek, szülő, szurkoló, edző és játékos egy nagy családot.

Az elmúlt 15 év sikereinek, nagy eredményeinek felidézéséhez ide kevés a szó, de a klub szakmailag felépített rendszerének és az elvégzett munkának köszönhetően szinte minden utánpótlás-bajnokságban az élmezőnyhöz tartozunk, utánpótláscsapataink folyamatosan szállítják az eredményeket, a gyerekversenyekről, tornákról is rendre érmekkel térünk haza és az utánpótlás-válogatottnak is folyamatosan játékosokat adunk.

Az SZKKA összetartó közössége jelenleg, a 15 éves jubileum idején is a jövő csapatát építi és a saját nevelésű, szombathelyi játékosainkra alapozva próbál visszajutni a világ egyik legerősebb bajnokságának számító magyar NB I-be. A jövőben is szeretnénk fejleszteni a szisztematikusan felépített utánpótlásunkat, hogy minél több szombathelyi tehetség jusson el az NB I-ig, illetve a válogatottságig.

A jubileum alkalmával úgy döntöttünk, hogy egy kis újítással dobjuk fel az egyesület logóját, amelyre rákerül a klub alapításának éve is, a 2008-as szám. Mostantól tehát így fest a Szombathelyi KKA logója: