Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Junior VB: már a legjobb 8 között Hornyákék

A házigazda magyar válogatott 31–17-re nyert Szlovénia ellen a Debrecenben zajló junior női kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A felnőtt csapatunkhoz kölcsönbe érkező Hornyák Bernadett a meccs után elmondta, hogy ,,nagyon jó érzés volt gólt szerezni, de a lényeg, hogy a csapat győzött.”
Junior VB: már a legjobb 8 között Hornyákék

NŐI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN 
NYOLCADDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 31–17 (12–10)

A kissé felforgatott kezdővel felálló magyar csapat nem kezdett túl jól, Tjasa Lovsin gyakorlatilag megállíthatatlannak tűnt: az első nyolc percben csak ő talált a vendégek részéről a kapuba, mégis ők álltak jobban (2–3). A 12. percben időt is kellett kérnie Golovin Vlagyimirnak, és úgy látszott, hogy ha lassan is, de megindulunk felfelé, a 19. percben már kettővel vezettünk (8–6).
Lovsin viszont megszerezte a hatodik gólját is, majd gyorsan még két szlovén találat született, így ismét az ellenfélnél volt az előny (8–9). A 23. perc után azonban összeállt a magyar védekezés (9–10), Klujber Katrin megszerezte a negyedik gólját is, majd Kácsor Gréta pillanatai zárták a félidőt, közte egy káprázatos, időn túli szabaddobással (12–10).
Innentől pedig nem volt kérdés – Háfra Noémi betöréseire még Maja Helbel próbált felelni, de a szünet után beálló Márton Grétával már nem tudtak mit kezdeni, a 39. percben újra időt kellett kérnie a riválisnak (19–13).
Majd öt perccel később megint (22–14), ám ez sem segített. Az 54. percben volt először közte tíz (27–17), Márton ekkor már hatnál járt a második félidőben. Ebben a játékrészben a védekezés és a kapusteljesítmény is feljavult, Hlogyik Petra az utolsó tíz percben egy gólt sem kapott, a hajrában pedig újra jöttek a Kácsor-bombák, a vége 31–17 lett.
A mieink a románokkal találkoznak szerda 16.15-től a negyeddöntőben.

Forrás: nso.hu

Fotó: nso.hu/Koncz György