Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Junior világbajnokok a Sándor-palotában

Áder János köztársasági elnök hétfő este tiszteletvacsorán fogadta a debreceni junior kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerző női válogatott tagjait – közöttük a szombathelyi nevelésű Bínó Boglárkát, Pásztor Noémit és Szabó Kittit, valamint játékosunkat, Hornyák Bernadettet – és a csapat szakmai stábját.
Junior világbajnokok a Sándor-palotában

Az nso.hu tudósítása szerint a fiatal sportolók este fél hét után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak Áder Jánossal és feleségével, Herczegh Anitával, akik aperitiffel kínálták őket, majd a köztársasági elnök mindenkivel kezet fogott. Ezután Áder János a Sándor-palota teraszára vezette a vendégeket, akik gyönyörködhettek a csodás panorámában, emlékként közös fotók és szelfik készültek.
A csapat „Áder 3” feliratú mezzel ajándékozta meg az államfőt. A hármas szám arra utal, hogy a magyar kézilabda történetében az övék a harmadik vb-aranyérem az 1965-os felnőtt női és a 2017-es ifjúsági strandkézilabda-elsőség után. A csapat vezetői megmutatták a vb-érmet is, majd elbeszélgettek a köztársasági elnökkel a Debrecenben történtekről. Áder János kiemelte, annak ellenére is sok néző volt a debreceni vb mérkőzésein, hogy a labdarúgó-világbajnoksággal párhuzamosan zajlott.

A vacsorát a Tükörteremben szolgálták fel, ahol Áder János azzal kezdte pohárköszöntőjét, hogy felmutatta azt a posztert, amely a Nemzeti Sportban jelent meg, és amelynek egyik oldalán a világbajnoki címet nyert francia labdarúgó-válogatott szerepel, majd vendégeihez fordulva hozzáfűzte: „számunkra nem ez a kedves, hanem a másik oldala”.
„Önök egy lapon szerepelnek a világbajnok francia labdarúgókkal. Teljesítményükhöz feleségem nevében is gratulálok a csapat tagjainak, segítőknek, továbbá mindazoknak, akiknek részük volt ebben az eredményben” – mondta. Felidézte, hogy feleségével hat éve találták ki a tiszteletvacsorák hagyományát, amellyel az a céljuk, hogy időről időre felhívják a figyelmet azokra a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

- Nagyon jól éreztem magam, óriási élmény volt a Sándor-Palotában - közölte oldalunkkal Hornyák Bernadett. 

Honlapunkon is követtük Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapatának mérkőzéseit, tudósításainkból megtudhatták, hogy a lányok mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték a július 1-14 között Debrecenben rendezett tornán, és a Dél-Korea elleni elődöntőt, valamint a Norvégia elleni finálét telt ház, több mint ötezer ember előtt játszotta a Főnix Csarnokban.

A magyar női juniorválogatott 2001 és 2003 után harmadszor játszott döntőt a korosztályos világbajnokságon, de korábban mindkétszer kikapott Oroszországtól.    
A magyar válogatott eredményei a junior-világbajnokságon
Csoportmérkőzések: 
Magyarország–Brazília 27–24 (11–10)
Magyarország–Portugália 33–20 (13–11)
Magyarország–Montenegró 27–17 (13–7)
Magyarország–Norvégia 35–27 (20–13)
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Szlovénia 31–17 (12–10)
Negyeddöntő:
Magyarország–Románia 31–26 (14–17)
Elődöntő:
Magyarország–Dél-Korea 30–25 (14–11)
Döntő: Magyarország–Norvégia 28–22 (10–12)
 

Fotó: MTI

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK