Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Karácsonyfa-díszítés, sorversenyek és meccsek

Jó hangulatban, több száz igazolt versenyzőnk, szülők és edzőink jelenlétében zajlott péntek esti karácsonyi programunk.
Karácsonyfa-díszítés, sorversenyek és meccsek

Jól sikerült Vers Ákos és edzőtársai szervezőmunkája, a karácsonyi program beharangozója, hiszen már délután 4 óra előtt gyülekeztek korosztályos csapataink játékosai az Oladi Iskolában. A legfrissebbek a legkisebbek voltak, de Marosán György vezetőedzővel az élen az NB I/B-ben hibátlanul menetelő felnőtt csapatunk is teljes kerettel érkezett.  

A karácsonyfa feldíszítésével indult a szervezett program. Mindenki, a kicsiktől a felnőttekig, saját hozott díszeikkel ékesítették a fát, majd a sportcsarnokba bevonulva, több százan hallgatták meg Pődör Zoltán ügyvezető elnök köszöntőjét.   
- Azt kívánom, hogy mindenki érezze jól magát. Szeretném, ha igazi karácsonyi hangulatban töltenénk el a következő 4 órát. Edzők, játékosok, gyerekek, szülők ünnepeljünk együtt, mert van mit, hiszen kiváló és eredményes őszt tudhatunk magunk mögött – fogalmazott a klubelnök. 

Ezután 10 éves klubunk felnőtt csapatának kiválóságai, Mayer Maja, Varga Niki és Lugosi Fruzsina vezetésével melegített be a közösség, majd Vers Ákos főszervező ismertette a programot, és megkezdődtek a sorversenyek.  
A különböző játékos, humoros váltóversenyek során minden csapatban felnőtt NB I/B-s játékos is feltűnt. Többek között Mayer Maja, Virág Niki, Pődör Rebeka, Horváth Petra és Virág Noémi vezetésével küzdöttek egymás ellen, de ugyanakkor egymásért is a csapatok. 

Az izgalmas és nem egyszer vicces jelenetekkel tarkított versenyek után szülő-gyermek mérkőzések következtek. A 15 perces összecsapások során az U8-as, az U9-es, az U10-es, az U11, az U12-es és az U14-es csapat is összemérte erőit a szülőkkel.

A csúcspont aztán a felnőtt – utánpótlás mérkőzés volt, amikor Marosán György együttese utánpótláskorú csapatainkkal mérkőzött meg és már az 1. perctől érezhető volt, hogy elveszti veretlenségét az NB I/B-s listavezető. Marosán György hiába próbált meg mindent, még teljes sorcserét is nem egyszer végrehajtott, sőt a kapuban Mayer Maját és Szendrei Barbarát is kipróbálta, de hiába, a kicsik, a jövő nagyon magabiztosan legyőzte a jelent.  

Ezt követően díjátadás következett, erről majd következő cikkünkben olvashat.