Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Katarina Stosics: Mindent elkövetek, hogy megháláljam bizalmat

A 25 éves szerb átlövő számára óriási kihívás, hogy a magyar bajnokságban szerepelhet.
Katarina Stosics: Mindent elkövetek, hogy megháláljam bizalmat

Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy az SZKKA NB I-es csapata négy új légióssal vág neki a 2021/2022-es idénynek. Egyik érkezőnk a 25 éves szerb válogatott Katarina Stosics, a 181 cm magas átlövő az előző idényt a francia élvonalban szereplő Chambray Touraine Handball csapatánál töltötte, korábban a szintén francia Le Havre AC együttesében is játszott. Új igazolásunk az első interjújában elmondta, óriási kihívás számára, hogy a magyar bajnokságban bizonyíthat.

- Azért döntöttem Szombathely mellett, mert a magyar a világ egyik legerősebb bajnoksága, emellett pedig közelebb lehetek a családomhoz is. Örülök, hogy Marosán Györggyel dolgozhatok, és hogy lehetőséget kapok az SZKKA-ban, valamint a magyar bajnokságban pályára lépni. Mindent el fogok követni, hogy a vezetőedző és a klub vezetőinek bizalmát megháláljam. Hatalmas kihívás ez számomra, hiszen a magyar liga az egyik legnagyobb presztízsű pontvadászat. Sokszor jártam már Magyarországon, tetszik az ország, a tradíciók és a kultúra – fogalmazott Stosics, akit erősségeiről és céljairól is kérdeztünk.

- Úgy gondolom, hogy a pályán nagy erősségem a játék olvasása és a védekezésem, de nem szeretek sokat beszélni magamról, szeretném mindezt inkább a pályán megmutatni. Célom, hogy megtaláljam a helyem a csapatban és a szurkolókkal, valamint a társakkal együtt szép eredményeket, illetve minél több győzelmet érjünk el – nyilatkozta Katarina Stosics.

címlapfotó: www.handlfh.org