Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kedvenceiktől, példaképeiktől tanulhatnak az SZKKA tehetségei

Pődör Rebeka és Szendrei Barbara egyéni képzést tartottak U15-ös játékosainknak.
Kedvenceiktől, példaképeiktől tanulhatnak az SZKKA tehetségei

Klubunk számára az utánpótlásnevelés és a gyerekek egészséges fejlődése mellett ugyanolyan fontos az egyesületünknél sportoló fiatal növendékek és példaképeik, a felnőtt csapat játékosai közötti kapocs, kapcsolattartás, hogy a gyerekek ne csak a mérkőzéseken lássák kedvenceiket. Természetesen korábban is kilátogattak a felnőttek az utánpótlás-edzésekre, de az még nagyobb motiváló erő, ha a gyerekek azoktól a játékosoktól tanulhatnak személyesen, akikre felnéznek. Ezúttal Pődör Rebeka és Szendrei Barbara egyéni képzésben segítette U15-ös csapatunkat: Beki az irányítókkal és átlövőkkel foglalkozott, Szendrei Barbi pedig természetesen a beállókkal gyakorolt és adott tanácsokat.

U15-ös csapatunk játékosai számára óriási élmény volt a közös edzés a példaképekkel.

- Megtisztelő volt egy olyan játékostól tanulni, aki egészen kiskora óta az egyesületben játszik. Az edzés fő témája számunkra a talpról lövésnek az elsajátítása volt, nagy technikai tudással rendelkezik az ilyen típusú lövésekhez. Nagyon kedves volt és érthetően  magyarázta el a feladatokat. Kisebb-nagyobb sikerrel már én is meg tudtam csinálni ezt a nehéz lövési technikát, ami nagy sikerélményt jelentett számomra – emlékezett vissza Gerencsér Lea.

- Rebeka az elejétől kezdve lelkesen állt hozzá az edzéshez és sok új tanáccsal gazdagodtunk. A test melletti lövést gyakoroltuk és több rávezető feladattal kezdve, végül mindenki elérte azt a szintet, ami magához képest a legjobb. Számomra rengeteget jelentett, mert úgy érzem, hogy Bekinek hála egyre jobban mennek a lövések, lelkesebb és keményebb vagyok edzéseken. Örülök, hogy átélhettem és remélem lesznek még ilyen lehetőségeink – mondta a közös edzésről Lepsényi Judit.

- Nagyon sokat tanulhattunk a Barbitól, egy élmény volt vele az edzés. Mutatott olyan trükköket, amikkel eredményesebbek lehetünk beálló poszton. Nagyon tetszettek a különféle gyakorlatok, amiket szívesen csinálnék újra – mesélte tapasztalatairól U15-ös csapatunk játékosa, Lang Regina.

Nem csak a gyerekek, két felnőtt játékosunk is nagyon élvezte a közös gyakorlást.

- Nagyon jó érzés volt a kicsiknek edzést tartani. Először is köszönöm a lehetőséget, hogy tőlem kértek segítséget és adhatom át a tudásomat a fiataloknak. Nagyon ügyes gyerekekről van szó és már a mozdulatoknál lehetett látni, hogy törekednek úgy csinálni a feladatot ahogy kell. Próbáltam kicsit játékosra venni a feladatokat, hogy minél jobban élvezzék ennek a  posztnak a szépségeit. Először labda technikai feladatokat csináltunk, utána zárás és abból leválás különféle gyakorlatokkal. Remélem, hogy a lányok is olyan jól érezték magukat mint ahogy én, eredményben gazdag szezont kívánok nekik – üzente Szendrei Barbara.

- Tavaly már tartottam fiatalabbaknak edzést, de ez teljesen más volt. Ott a fő cél az volt, hogy élvezzék az edzést, itt már a technikai dolgokba mentünk bele. Beni kérésére a talpról lövést gyakoroltam a lányokkal. Nagyon élveztem, hiszen a terveim között szerepel az edzősködés is. Hatalmas élmény volt maga az edzés, hiszen láttam már kisebb korukban a lányokat és rengeteget fejlődtek az elmúlt pár évben, látszik a beléjük fektetett szakmai munka. Az elején bemelegítő feladatokat csináltunk, majd rátértünk hamar a fő mozgáselemekre. Kivétel nélkül jól dolgoztak, edzés végeztével is még páran gyakorolgatták az elsajátított mozdulatokat. Remélem lesz még alkalmam idén dolgozni velük – nyilatkozta az SZKKA csapatkapitánya, Pődör Rebeka.