Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kerek maradt a rendszer, stabil az SZKKA háttere

Ötéves koncepciónk valósult meg: NB I-es csapatunk mellett is minden felnőtt bajnokságban szerepel az SZKKA neve.
Kerek maradt a rendszer, stabil az SZKKA háttere

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára azért is volt fontos, hogy NB I-es csapatunk kiharcolja a bennmaradást, mert így egy ötéves koncepció, egy ötéves terv valósulhatott meg, amelynek a lényege, hogy az SZKKA neve a következő szezonban minden felnőtt-bajnokságban ott szerepel majd és minden utánpótláscsapatunk felnőtt osztályban indulhat.

Akadémiai rendszerünk élén megmaradt az NB I-es együttes, így továbbra is kiváló lehetőségük van az SZKKA fiataljainak a fejlődésre, igazolt sportolóinknak teljes karrier-jövőképet tudunk garantálni: ifjúsági csapatunk a negyedik helyen zárt és a következő idényben is a felnőtt NB I/-ben szerepel, míg serdülőink megnyerték a megyei osztályt, így az NB II-ben indulhatnak. Tudatos koncepciónk eredményeképp tehát az utánpótlás-játékosaink is felnőtt bajnokságokban erősödhetnek és fejlődhetnek.

Mindez persze nem valósulhatna meg a klub stabil anyagi háttere és az akadémián zajló példaértékű munka nélkül: kiváló és lelkes edzőink mellett az utánpótlásban is külön kapusedző, erőnléti edző és gyógytornász segíti, fejleszti a fiatalokat, akik pluszban posztképzéseken is részt vesznek.

Mindezek következményeképp büszkék vagyunk rá, hogy idén is több játékost adtunk a junior- és utánpótlás-válogatottaknak. Üdvözítő továbbá, hogy a mögöttünk álló idényben is rengeteg fiatal tehetségünk mutatkozott be és kapott bizonyítási lehetőséget a világ egyik legerősebb bajnokságának számító NB I-ben. Ami biztos, hogy továbbra is bátran nyúlunk a saját nevelésű fiatalokhoz az NB I-es csapatunknál, így a következő idényben is lesz lehetősége a tehetségeinknek debütálni az NB I-ben.

Az SZKKA klubmodellje, rendszere tehát továbbra is kerek, stabil lábakon állunk és biztos jövőképet tudunk biztosítani az egyesületnél kézilabdázó több száz gyerek számára.