Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Két SZKKA-játékos is meghívót kapott a serdülő strandkézilabda válogatottba

Wutschi Veronának és Pál Katának is nagy élmény volt az Európa-bajnokságra készülő válogatott edzése.
Két SZKKA-játékos is meghívót kapott a serdülő strandkézilabda válogatottba

A Szombathelyi KKA két serdülő korú tehetsége, Wutschi Verona és Pál Kata meghívót a magyar serdülő strandkézilabda válogatott kiválasztó edzésére. Az SZKKA két fiatalja az ország 40 kiválasztott legjobbja közé került be, és innen a 18 főre szűkített keret címvédőként utazik majd a két hónap múlva megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. 

Őszintén szólva nagyon meglepett a válogatott meghívó, már csak azért is mert eddig nem volt szerencsém kipróbálni a kézilabdának ezt a műfaját. Az összetartás nagyon jó hangulatú ,,freestyle” érzés volt a terem után. A strandkézilabda más szabályokon és tempón is alapszik, amihez igyekszem a leghamarabb adaptálódni. Nagyon tetszik és mindent meg fogok tenni, hogy legyen  szombathelyi képviselete a serdülő válogatottnak az Európa bajnokságon – mondta a 2006-os születésű Wutschi Verona, aki a mostani szezonban nem csak saját korosztályában, de az ifi- és a felnőtt NB I/B-ben is remekelt.

Meglepetésként ért, hogy behívtak a magyar strandkézilabda válogatott kiválasztó edzésére, de nagyon örülök, hogy bekerülhettem az ország 40 kiválasztott játékosa közé és az energiámnak, amit a kézilabdába fektetek, van eredménye. A strandkézilabdában teljesen mások a játékelemek, ki kell lépned a komfortzónádból. Több alkalommal is vettem már részt strandkézilabda tornákon a Balaton parton. Azt hinné az ember, hogy kézilabda-kézilabda, viszont szerintem teljesen más játékszellem és a szabályok is eltérnek. Örülök a lehetőségnek és, hogy eddig eljutottam, ez is számomra nagy eredménymesélte Pál Kata, aki csapatunk húzóembereként 102 gólt termelt idén a Serdülő I. osztályban.

Pál Kata