Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kettős győzelem Budapesten!

Budapesten a Lőrinczi Sportcsarnokban folytatódott az U13 I. osztályának felsőházi rájátszása, ahol csapatunk ismét két ellenféllel mérte össze tudását, Szeged KKSE és a budapesti Malév SC csapataival.
Kettős győzelem Budapesten!

Az első mérkőzésen a Szeged KKSE gárdájával mérkőztünk meg, akikkel legutoljára Szombathelyen találkoztunk és nagy adok-kapokban, kétgólos győzelmet sikerült aratni. Így nem számítottunk könnyű mérkőzésre Budapesten sem ellenül. Nagy hévvel estek a csapatok egymásnak, felváltva estek a gólok az első öt percben, majd a tízedik perc végére megnyugtató négygólos (5:9) előnnyel fordultak a sorok.  A következő tíz percben csapatunk próbálta tartani nagy harc árán a vezetést, viszont sajnos ez a félidőre elolvadt és 13:13-mal mehettek a pihenőre a csapatok. Ezután a második részben lépésről lépésre sikerült növelni az előnyünket és folyamatosan 2-3 gól hátrányban tartottuk a Szegedieket, így belefért még az is, hogy a mérkőzést emberhátrányban kellet befejeznünk. Tehát a lányok a feladatot magabiztos győzelemmel teljesítették.

Könnyebbnek ígérkezett a második mérkőzés, bár az U13 I. osztályának felsőházi rájátszásában egyetlen csapatot sem szabad lebecsülni, így megfelelő koncentrációval kezdtük ezt a mérkőzést a budapesti Malév SC ellen. Az első percekben meglepett minket az ellenfél a magabiztos átlövéseivel, viszont a góljaira gólokkal tudtunk válaszolni, ennek köszönhetően az első tíz perc után 5:7 állt az eredményjelzőn, amit a második 10 percben a Horváth Lilla vezetésével tartani is tudtunk. 11:13-as félidő után éreztük, hogy az ellenfél csapata az első félidőben kifutotta magát, így még egy fokozattal feljebb kapcsoltunk, amit már az ellenfelünk tartani nem tudott. Lőrincz Brigitta védései is nagyban hozzájárultak ehhez a végeredményhez.

 

Pőrör Zoltán: A sok hiányzó ellenére tudtuk teljesíteni az erre a napra kitűzött céljainkat és megszereztük a négy pontot. Külön örülök, hogy Baranyai Lara és Szentgyörgyvári Lia ilyen jól teljesített, valamint külön kiemelném Szekér Petrát, akinek a pénteki edzésen tört el az ujja és így is vállalta a mérkőzéseket, nélkülük nem sikerülhetett volna a pontok megszerzése.

 

Szeged KKSE – Szombathelyi KKA 25:26 (13:13)

Dobos Dorka, Farkas Hanna, Szentgyörgyvári Lia 1, Győrffy Luca 6, Horváth Anna 2, Horváth Lilla 2, Juhász Anna, Lakatos Lizett 4, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka 8, Baranyai Lara 1, Szekér Petra, Tamási Kata 2, Tóth Nóri.

 

Malév SC – Szombathelyi KKA 19:33 (11:13)

Dobos Dorka, Farkas Hanna, Szentgyörgyvári Lia 1, Győrffy Luca 6, Horváth Anna 4, Horváth Lilla 4, Juhász Anna, Lakatos Lizett 4, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka 7, Baranyi Lara 1, Szekér Petra, Tamási Kata 6, Tóth Nóri.

 

Malév SC - Szombathelyi KKA mérkőzés videón:

Szombathelyi KKA-s tartalmakért iratkozzon fel Youtube csatornánkra:

https://www.youtube.com/channel/UCUnTGQZ7FPw2u16SQ0m425Q