Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kézilabda-ünnep és közönségszórakoztató meccs a Győri Audi ETO KC ellen

Méltóképpen zártuk le a Magyar Kupa menetelésünket. A vendégek továbbjutása nem volt kérdés, de fiatal csapatunk óriási élményekkel és fontos tapasztalatokkal gazdagodott a világ egyik legjobb csapata ellen.
Kézilabda-ünnep és közönségszórakoztató meccs a Győri Audi ETO KC ellen

Rengeteg néző és fantasztikus atmoszféra fogadta a csapatokat az Aréna Savariában, amikor az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, NB I-ben jelenleg is listavezető Győri Audi ETO KC együttesét fogadtuk a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A fehérmezes vendégek szereztek vezetést, de egy szép góllal rögtön tudtuk egyenlíteni. Az újabb magyar bajnoki aranyra és BL-címre hajtó ETO esélyeshez méltóan magához ragadta a kezdeményezést, a világsztárok maximális hőfokon égtek, de mi sem játszottunk feltartott kezekkel, negyedóra játék után 4-8 volt az állás. A folytatásban villámgyors gólokkal tízre növelte előnyét a Győr, de Pődör Zoltán időkérése után felbátorodtunk és látványos gólokkal tartottuk a különbséget a szünetig. Szmolek üres kapus gólja zárta a félidőt, 10-20.

Ahogy arra számítani lehetett, a második félidőben sem lassított a Fradi elleni fontos rangadóra készülő ETO, amely végig irányította a találkozót. Kétség sem férhetett a klasszisokkal teletűzdelt vendégek továbbjutásához, de mindkét csapat gondoskodott róla, hogy a kilátogató nézősereg jól szórakozzon. Fiatal csapatunk testközelből megtapasztalhatta, milyen a világ elitjébe tartozó topjátékok ellen játszani. Ahogy a szakmai stábunk ígérte, a hajrában ifjúsági korú tehetségeink is lehetőséget kaptak és helyt is álltak a sztárok ellen. Óriási élményekkel és sok-sok pozitívummal gazdagodhatott az egész SZKKA-család és a mai ünnepélyes este méltó lezárása volt a remek kupamenetelésünknek, hiszen egyedüli NB I/B-s csapatként jutottunk be a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.

Köszönjük, hogy ennyien kilátogattatok a mérkőzésre. Számítunk Rátok vasárnap délután is, amikor az Orosháza elleni hazai rangadó következik az Aréna Savariában.

Szombathelyi KKA – Győri Audi ETO KC 15-39 (10-20)

Magyar Kupa, negyeddöntő, Aréna Savaria, 1500 néző

SZKKA: Christe – Balogh P., Pődör B. 2, Pődör R., Szmolek 4, Kulcsár 1, Varga N. Csere: Fritz (K), Tanaskovics 2, Győri 2, Horváth A. 3, Biró 1, Török, Lékai, Tóth B., Pál K. Vezetőedző: Pődör Zoltán