Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kiváló első félidő, sima győzelem Szigetszentmiklóson

Kiváló első félidő, sima győzelem Szigetszentmiklóson

Az újonc, de a bajnokságot győzelemmel kezdő Szigetszentmiklós vendégeként léptünk pályára az NB I/B-s bajnokság harmadik fordulójában. Az újabb idegenbeli bajnoki meccs első félidejében nagyon jól működött a lerohanásunk és a nyitott védekezés elleni támadójátékunk. Igazi esélyesként léptünk fel, uraltuk a mérkőzést és folyamatosan növeltük a különbséget, így fölényes, tízgólos előnnyel mehettünk a félidei pihenőre.

A fordulás után a tetemes különbség hatására talán túlzottan is megnyugodtunk. Több technikai hiba is csúszott a játékunkba, így nem tudtuk tovább növelni a már kiharcolt előnyünket. A sima győzelmünk persze egy pillanatra sem forgott veszélyben, magabiztosan érvényesítettük a papírformát és hoztuk a kötelezőt, végül kilenc góllal, 34-25-re nyertünk a Szigetszentmiklós otthonában.

- Nagyon jól oldottuk meg támadásban az ellenfél nyitott védekezését. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és az első félidei kiváló játékhoz – fogalmazott a meccs után Vida Gergő vezetőedző.

Szigetszentmiklós NKSE – Szombathelyi KKA 25-34 (9-19)

NB I/B 3. forduló, Szigetszentmiklós, SZKSK Kézilabda Csarnok, 200 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok) – Kazai 3, Pődör R. 7, Pődör B. 4, Szmolek 1, Kulcsár 3, Varga N. 4, Pálffy 6, Szeberényi 2, Dombi 1, Balogh P. 1, Böhm 2, Wutschi, Biró. Vezetőedző: Vida Gergő