Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kiváló fejlődési lehetőség: Serdülő kapusaink a felnőtt NB I/B-ben bizonyíthattak

Nagy Nikolett és Pados Brigitta is bemutatkozott a hétvégén a felnőttek között.
Kiváló fejlődési lehetőség: Serdülő kapusaink a felnőtt NB I/B-ben bizonyíthattak

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a hétvégi, Pénzügyőr elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen két serdülő korú kapusunk is debütált a felnőtt NB I/B-ben: a 2005-ös születésű Nagy Nikolett és a 2006-os születésű Pados Brigitta sem ijedt meg a lehetőségtől, mindketten próbáltak bizonyítani és helyt álltak a felnőttek között is. A lányokat arról kérdeztük, hogy milyen élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak.

Kicsit meglepődtem, amikor megtudtam, hogy utazok a csapattal, de nagyon örültem a lehetőségnek, amit ezúton is köszönök! A meccset nagyon élveztem, jól esett, hogy a lányok folyamatosan bíztattak és hogy bizalmat szavaztak nekem. Szerintem felszabadultan tudtam játszani. Azt gondolom, hogy sokat tanultam, ez egy kiváló fejlődési lehetőség és nagyon jó élmény volt számomra. A szint és a korkülönbség érződött, de megpróbáltam mindent megtenni.  Jó volt egy ilyen szintű bajnokságban pályára lépni és megtapasztalni, kezelni a technikásabb, erősebb lövéseket. Szeretnék egyszer eljutni a felnőtt NB I-be, de ezért még rengeteget kell dolgoznom. Remélem, hogy kemény munkával, megfelelő hozzáállással, alázattal és kitartással elérem a célomat – fogalmazott Nagy Nikolett.

Megtiszteltetésnek éreztem, hogy ennyire bíznak bennem hogy képes vagyok helytállni. Az elején kicsit ideges voltam, de miután először felléptem a pályára, teljesen a meccs hatása alá kerültem. Az idősebb társak közül mindenki nagyon kedves volt, sokat bíztattak. Nagyon jó társaságba kerültem, örülök hogy velük játszhattam. Megtanultam, hogy bármire képes vagyok, csak el kell hinnem, hogy meg tudom csinálni és hogy nem számít hány évesek között játszom, helyt tudok állni. A jövőben is szeretnék sokat fejlődni az SZKKA-ban és minél magasabb szintre eljutni – nyilatkozta érdeklődésünkre Pados Brigitta.

címlapfotón: Pados Brigitta (12), Nagy Nikolett (16)