Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kiváló meccset játszottunk az egykori olimpiai- és világbajnokkal

Sokáig tartottuk a lépést, sőt vezettünk is neves ellenfelünk ellen, aztán a 2. félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban.
Kiváló meccset játszottunk az egykori olimpiai- és világbajnokkal

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia - Dél-Korea 30-36 (14-18)

Szombathely, Aréna Savaria, 350 néző, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóth J., Kovács K.

SZKKA: Sipeki (k) – Jovetic 2, Virág 3, Gorilska 3, Mitrovic 9, Filipovics-Bandelier 2, Mayer M. 4. Csere: Gadányi (k), Varga N. 3, Szendrei 2, Mayer Sz., Horváth P., Csire 2, Pődör R. Vezetőedző: Marosán György.

A dunai hajóbaleset dél-koreai és magyar áldozataira, valamint Simon József kézilada-szakíróra emlékező gyászszünet előzte meg 8 hetes felkészülési programuk 3. edzőmérkőzését. 

A magyarországi edzőtáborozáson szereplő vendégek és mi is örültünk és éltünk is a lehetőséggel. Már az első percekben jó kis, pörgős, gyors játék alakult ki. A dél-koreaiak szereztek vezetést, majd az egész meccsen kiváló formában kézilabdázó Ivana Mitrovics révén egyenlítettünk. Aztán az 5. percig még ukrán és francia légiósunk, vagyis Gorilszka és Bandelier is betalált, 4-4 állt az eedményjelzőn. Ezt követően is Mitrovicsra épült a gólszerző tudományunk, csapatkapitányunk, Mayer Maja pedig a 7 méteresek értékesítéséből vette ki szerepét, 10 perc után 6-7 állt az eredményjelzőn. A játékrész felénél fordítottunk, Mayer M. és Mitrovics újabb góljaival 9-8-ra átvettük a vezetést, ezt az enyhe fölényt még 5 percig tudtuk megőrizni, Jovetics révén a 20. perc után is a mi nevünk mellett szerepelt a nagyobb szám, 11-10. Aztán a következő percekben még nagyobb rohanásba kezdett a 11-szeres Ázsia-bajnok és a 25. perc után 12-15-re fordítottak. Az első félidő utolsó perceiben még Gorilszka és Csire betalált, így 14-18-as állásnál mentünk pihenőre.  

A 2. félidőt Mitrovics ugyanott folytatta, ahol az első abbahagyta, góllal, 35 perc után 16-21-et mutatott az eredményjelző, majd a következő percekben Csire, Varga N. és Virág is betalált, így 40 perc után 20-26 volt az állás. Ezután megint Virág és Mayer Maja találatait jegyezhettük fel, a játékrész derekán 23-27-re zárkóztunk. Továbbra is fantasztikus tempóban játszott mindkét csapat, Bandelier és Gorilszka góljaival 26-29-et mutatott az eredményjelző 10 perccel a vége előtt. Ezután Varga Niki újra gólt lőtt és 27-29-nél már minden szombathelyi szurkoló azt hitte, hogy még közelebb tudunk kerülni az ázsiaiakhoz, ám Songék megrázták magukat és 5 perccel a vége előtt újra 4 gólra nőtt a különbség, 28-32 volt az állás. Az utolsó percekben Szendrei Baresz játszott nagyon jól, utolsó gólunkat is Ő szerezte, a végeredmény 30-36 lett.