Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Klubhűség és lojalitás

Sok helyen dolgoztam már, de nem tapasztaltam sehol ilyen szintű minőségi szakmai munkát, utánpótlás-nevelést – hangsúlyozta a szombati sajtótájékoztatónkon Marosán György vezetőedző. A felnőtt kerethez csatlakozó 4 serdülő játékosunk pedig azt emelte ki, hogy számukra a jelen mellett a jövőt is az SZKKA jelenti.
Klubhűség és lojalitás

Szombati sajtótájékoztatónkról kivonatosan ITT már olvashattak, az alábbiakban a klubelnök, a vezetőedző, a 4 serdülő játékos és az új szponzor megszólalásaiból idézünk. 
- Számunkra, számomra mindig is a legfontosabb a szombathelyi utánpótlás-nevelés volt, emellett pedig nagy öröm, ha a helyi utánpótlásból tudunk játékosokat adni a felnőtt keretbe. Ez természetesen 10 éves klubunkat és az edzőink munkáját dicséri. Ezt a magas színvonalú szakmai munkát szeretnénk folytatni annak érdekében, hogy rendszeres utánpótlást biztosítsunk felnőtt csapatunk számára – emelte ki Pődör Zoltán klubelnök, aki azt is rögtön hozzátette, hogy a következő egy hétben 5 kiemelten fontos, az őszi szezon eredményét komolyan befolyásoló tétmérkőzés vár az SZKKA NB I/B-s, NB II-es és serdülő csapataira.

Elhangzott és, ha a tabellára tekintünk, láthatjuk, hogy nemcsak az NB I/B-ben, de az NB II-ben is az élen állunk. 
– Szeretnénk ezt a komoly és eredményes sorozatot folytatni, jól szerepelni, megnyerni a riválisainkkal szembeni meccseket annak érdekében, hogy amennyiben az NB I-be feljutunk, akkor a 2019/2020-as szezonban is legyen az NB I/B-ben csapatunk. Azt gondoljuk, hogy ez a 4 fiatal minden bizonnyal komoly szerepet tölthet be jövőre az NB I/B-ben, illetve szerepet kaphatnak feljutás esetén az NB I-ben is – tette hozzá Pődör Zoltán.  

A klubelnök után a vezetőedző, Marosán György arról beszélt, hogy az eddigi céljainkat teljesítettük, hibátlan teljesítménnyel vezetjük az NB I/B-t. 
- Számomra rendkívül szimpatikus a klub utánpótlásbázisa. Pár klubnál már dolgoztam, de nem tapasztaltam sehol ilyen szintű minőségi munkát, illetve ennek menedzselését. Rendkívül fontosnak tartom, hogy nem kell vadászni a fiatalokat, itt vannak nálunk, rendelkezésre állnak a minőségi kézilabdázók. Amellett, hogy jó sportolókat nevelünk, jó embereket is szeretnénk adni a közösségnek. Örülök, hogy Szombathelyen több örültje is van ennek a sportágnak – fogalmazott a vezetőedző.

Ezt követően a serdülő csapat 4 fiatal tehetsége, Farkas Nerina, Horváth Anna, Pődör Blanka és Tamási Kata mutatkozott be a sajtó munkatársainak, elmondták mindannyian, hogy mintegy 7-8 éve kézilabdáznak már és, hogy a jövőjüket is az SZKKA közösségénél képzelik el. Hozzátették azt is, hogy nagy izgalommal várják, hogy bemutatkozhassanak az NB I/B-ben.      

Miután Pődör Zoltán bejelentette, hogy a felnőtt keret tagjainak jár a saját, névre szóló mez, a meglepett, de láthatóan boldog lányoknak átadta a fekete színű, hazai meccseken viselt mezeket. 

Ezt követően a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára kiemelt fontossággal bíró, magas szakmai színvonalú utánpótlásképzésről, a tehetséggondozásról, illetve megtartásról beszélt a klubelnök. 
– Azt gondolom, hogy mind a 4 lány esetében tetten érhető immár 8 éve a klubhűség és a lojalitás. Szerintem ők lehetnek ennek a tehetséggondozó programnak az arcai. Nerina, Anna, Blanka és Kata példaértékű munkát végeznek az edzéseken, a pályán és olyan életet élnek a pályán kívül is, ami követendő. A következő időszakban ők lehetnek az ikonok, akiket a gyerekek majd követhetnek. Nemcsak szakmailag, fizikálisan, de mentálisan is felkészítjük őket a jövő kihívásaira – mondta, majd hozzátette, hogy a 4 lány mellett Lakatos Lizett is a serdülő válogatott kiválasztottja.

Pődör Zoltán szerint akkor lehetnek népszerűek az SZKKA csapatai Szombathelyen, ha vannak helyi játékosok, helyi példaképek. 
- Szeretnénk, ha a csapat gerincét folyamatosan a helyi, saját nevelésű játékosok alkotnák. A 2008-as születésűektől, tehát a 10 éves korúaktól indítjuk el a programunkat. Szakmai stáb, zsűri fogja kiválasztani az edzők ajánlása alapján azokat, akik felkészültségben, mentalitásban elől járnak és, akikkel a fejlődésük érdekében hatékonyan foglalkozunk. Nagyon fontos a mentális felkészítés, a motivációs beszélgetések, hiszen az életre szeretnénk nevelni őket, amivel hozzásegíthetjük őket a további klub- és egyéni sikerekhez – fűzte hozzá Pődör Zoltán, aki ezután arra is rátért, hogy az étkezés is nagyon fontos szerepet játszik a felkészítésben. - Az egészséges táplálkozásra nevelést is, illetve annak kialakítását is a programunk részének tekintjük. Nagyon profi szemléletű csapattal találkoztunk a Nutri Fit Shop személyében – mondta, majd átadta a szót a szombathelyi cég tulajdonosának.  

- 15 év szakmai tapasztalatával az a legfőbb célunk, hogy megismertessük a sportolókkal, a kézilabdázókkal termékeinket, amelyek hozzájárulhatnak a még eredményesebb szerepléshez, a versenysport sikereihez. A táplálkozás és a táplálék-kiegészítők terén nagy segítséget tudunk nyújtani. Helyi vállalkozóként teljes mellszékességgel, tudásunkkal, tapasztalatunkkal felkészítjük az ifjú hölgyeket a sportoláshoz elengedhetetlenül szükséges tudnivalókra - fogalmazott Süle Gábor, a Nutri Fit Shop üzletvezető-tulajdonosa.

A sajtóeseményen részt vett Bokor Roland, a Nutri Fit Shop tulajdonosának üzlettársa is.  
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK