Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Komoly erősítés: korábbi magyar válogatott átlövő érkezett

A Ferencvárosban, Siófokon, DKKA-ban és MTK-ban is szereplő Szekerczés Luca Németországból igazolt haza.
Komoly erősítés: korábbi magyar válogatott átlövő érkezett

Komoly erősítéssel kezdte a 2022-es évet NB I-es csapatunk: ismét impozáns környezetben, támogatónk, a Kozma Szerszámáruház udvarán található Kärcher Centerben tartott sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy az SZKKA-ban folytatja pályafutását Szekerczés Luca.

A 27 éves jobbátlövőt nem kell bemutatni a honi kézilabdabarátoknak, hiszen játszott a Ferencvárosi TC-ben, Siófokon, Dunaújvárosban és az MTK-ban is, illetve légiósként is kipróbálta magát: a 2016/17-es idényt a német Metzingen csapatánál töltötte és most a német élvonalbeli Thüringer együttesétől szerződött haza. Új igazolásunk többszörös serdülő, ifjúsági és junior válogatott. 2013-ban a dániai ifjúsági Eb-n ezüstérmet nyert és beválasztották a torna All Star-csapatába. Egy évvel később a 2014-es junior világbajnokságon is az All Star csapat tagja volt, majd ugyanebben az évben a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozhatott, és azóta is többször magára ölthette a címeres mezt.

- A legutóbbi németországi időszakomat kudarcként éltem meg, de most nagyon örülök, hogy itt lehetek Szombathelyen. Az elmúlt másfél hétben már a csapattal edzettem és nagyon jók az első benyomásaim. Marosán György vezetőedzőt és több játékost is ismertem már korábbról, eddig gördülékeny a közös munka és úgy érzem, hogy remekül halad a beilleszkedésem. Nehéz tavasz elé nézünk, de bízom benne, hogy segítségére leszek a csapatnak a bennmaradás kiharcolásában – jelezte Szekerczés Luca a sajtótájékoztatón, melyen a Kozma Szerszámáruház képviseletében Kozma Katalin, Dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester és klubunk ügyvezető-elnöke, Pődör Zoltán is köszöntötte új játékosunkat.

Úgy gondolom, hogy Luca kulcsfigurája lehet a sikeres tavaszi szereplésünknek. Teljesen beleillik az elképzeléseinkbe és fiatal kora ellenére rutinos, sok nagy csatát megélt játékossal erősödik a keretünk. Külön öröm számomra, hogy az egyik legrégebbi támogatónk, a Kozma-család üzletében mutathatunk be egy magyar válogatott játékost, amit ezúton is köszönünk. Továbbá alpolgármester úrnak is szeretném megköszönni a város elmúlt egy évben nyújtott segítségét, ami nélkül ma nem lehetnénk itt – fogalmazott klubunk első embere, Pődör Zoltán.

További hír NB I-es csapatunk háza tájáról, hogy a brazil Ana Luiza Borba, az orosz Jekatyerina Lubjanaja és a horvát Kristina Prkacin már nem az SZKKA játékosa.