Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Komoly párharcok, szép szakaszok a címvédő Fradi ellen

Kiválóan szolgálta felkészülésünket az FTC elleni edzőmeccs.
Komoly párharcok, szép szakaszok a címvédő Fradi ellen

A magyar bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában játszotta negyedik nyári felkészülési mérkőzését a Szombathelyi KKA NB I-es együttese. Bár akadtak hiányzói a hazai csapatnak, így sem volt hiány világsztárokból és magyar válogatott játékosokból a zöld-fehéreknél. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Fradi magas tempót diktált és már a meccs elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, a szünetben nyolc góllal vezetett  az FTC.

A fordulás után picit ráijesztettünk a címvédőre, tudtunk zárkózni is, de hazai győzelem természetesen nem forgott veszélyben. A Ferencváros érvényesítette a papírformát és végül 13 góllal nyert, de az eredmény ezen a mérkőzésen számunkra másodlagos volt, Marosán György vezetőedző szerint remekül szolgálta a felkészülésünket egy ilyen erős ellenféllel szembeni edzőmérkőzés.

- A Ferencváros természetesen más célokért küzd, de úgy gondolom, hogy hasznos volt ez a mérkőzés is. Komoly dinamikával találkoztunk, komoly párharcokat vívtunk és voltak szép szakaszaink. Építkezünk ebből a mérkőzésből – értékelt az SZKKA vezetőedzője, Marosán György.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Szombathelyi KKA 34-21 (20-12)

Felkészülési mérkőzés, Elek Gyula Aréna

SZKKA: Balog (K), Tomasevics (K), Christe (K), Biró, Csire 1, Stosics 1, Borba 2, Beganovics 5, Horváth P. 1, Szmolek, Szendrei 1, Pődör R. 4, Forgács 2, Papp P., Prkacin 3, Virág.