Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Könnyed siker

A vasárnap délutáni összecsapáson tizenkét gólos különbséggel győzte le a VKL SE Győr gárdáját városunk kézicsapata, a Swietelsky-Szombathelyi KKA.
Könnyed siker

Az első gólt a vendégek szerezték, de a győriek ekkor vezettek utoljára. A mieink némiképp lassú tempóban, de átvették a játék irányítását, a 8. percben már 6-3-ra vezettek Schneiderék. A védekezésünk nem állt össze, ennek tudható be, hogy viszonylag sok találatot dobtak a vendégek. A 19. percben hosszú kihagyás után ismét betalált Mayer Maja, 14-8-ra alakítva az eredményt. A fordulásig felváltva este a gólok, így a szünetre 20-15-ös előnnyel vonult csapatunk.
A szünetet követően egyre több fiatal kapott játéklehetőséget, Pődör Rebeka, Cser Dóra, Bozzai Zsófi és Csépke Dominika is pályára lépett. Az előnyünk nőtt, de a győriek is igyekeztek tartani a lépést a szombathelyiekkel. Szendrei Barbara beállóból gyorsan szerzett négy gólt, így a 37. percre már 24-17-re elhúztunk. A hajrára magabiztos, tizenhárom találatos előnnyel érkeztek a csapatok (53. perc 36-23), a kapuban Jurik jó néhány bravúrt mutatott be. A végére 12 lett közte – a Swietelsky-SZKKA győzelme egy percig nem forgott veszélyben, igaz, láttuk már jobban is játszani lányainkat.
 

Swietelsky-Szombathelyi KKA – VKL SE Győr  42–30  (20–15)
Swietelsky-SZKKA: Pálinkás, Csire. Mayer 2, Takåcs K 4, Takåcs B 2, Schneider 15, Horváth P 3, Smid 3, Szendrei 6, Csépke 1, Pődör 1, Viråg 5, Bozzai, Cser, Jurik. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.